'Hé Siri' binnenkort verleden tijd: 'Alleen Siri zeggen is voldoende'
Aanpassing Apple-assistent

'Hé Siri' binnenkort verleden tijd: 'Alleen Siri zeggen is voldoende'

07-11-2022 13:05 Laatste update: 13:11

Binnenkort hoeven Apple-gebruikers niet meer het zinnetje 'Hé Siri' te zeggen om de spraakassistent te activeren. Alleen 'Siri' zeggen moet dan voldoende zijn. Het gebruik van de spraakassistent moet zo makkelijker worden.

Gebruikers van de Apple-spraakassistent moeten nu vaak ‘Hé Siri’ zeggen om informatie op te vragen of iets in te stellen. Apple wil van de verplichte toevoeging 'Hé' af om Siri sneller te laten werken, meldt Bloomberg op basis van ingewijden. In 2023 of 2024 zou het zeggen van enkel 'Siri' voldoende moeten zijn om de software te laten luisteren naar commando's. 

De kortere activatie van de assistent is onder het Apple-personeel al getest. De software wordt volgens Bloomberg momenteel nog verder getraind om ervoor te zorgen dat Siri vaker juist wordt herkend, ook als het wordt uitgesproken met diverse accenten en in verschillende dialecten.

Spraakassistenten Amazon en Google

Met de stap volgt Apple het voorbeeld van Amazon dat zijn spraakassistent al langer laat reageren op enkel 'Alexa', terwijl voorheen 'Hey Alexa' nodig was. Alexa spreekt echter nog altijd geen Nederlands.

Bij Google Assistant moeten gebruikers 'Hey Google' of 'OK Google' zeggen, maar ze kunnen daarna wel meteen vervolgvragen stellen zonder die activatiezinnetjes opnieuw te hoeven uitspreken.

Apple TV

Apple werkt volgens Bloomberg aan meer verbeteringen rond Siri, zoals een betere integratie in apps en diensten van derden. Een andere mogelijkheid zou zijn dat gebruikers makkelijker aan Siri kunnen aangeven welk apparaat in huis een bepaald verzoek of opdracht moet uitvoeren.

Onlangs voerde Apple nog meerdere verbeteringen aan Siri op de Apple TV door, zoals een compacter design dat minder ruimte op het scherm inneemt. Ook kunnen gebruikers die aan de Apple TV gekoppelde AirPods dragen voortaan direct tegen Siri praten. Binnenkort krijgt Siri op de Apple TV ook stemherkenning, zodat gebruikers bijvoorbeeld gepersonaliseerde suggesties kunnen krijgen.

Luister ook:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s