YouTube Premium en Music hebben nu 80 miljoen abonnees
30 miljoen meer in een jaar

YouTube Premium en Music hebben nu 80 miljoen abonnees

10-11-2022 12:47 Laatste update: 12:47

De YouTube-abonnementsdiensten Premium en Music zijn in een jaar tijd met 30 miljoen abonnees gegroeid tot een mijlpaal van 80 miljoen gebruikers.

De YouTube-abonnementen zijn betaald, maar in dit cijfer van 80 miljoen telt YouTube ook de gebruikers mee die nog in de gratis proefperiode zitten. Het is niet duidelijk hoeveel betalende gebruikers er zijn. Wel lijkt de sterke groei van de YouTube-abonnementen constant. Begin 2020 hadden de YouTube-diensten nog 20 miljoen abonnees, vorig jaar waren er dat 50 miljoen en nu staat de teller dus op 80 miljoen.

YouTube heeft met zijn gratis en betaalde modellen inkomsten uit zowel advertenties als abonnenten. In september maakte YouTube al bekend dat het via dat model in een jaar tijd 6 miljard dollar had uitbetaald aan muziekbedrijven en andere auteursrechthebbenden. Daarvan komt 70 procent van muziek die wordt geluisterd of muziek die wordt bekeken, en 30 procent komt uit muziek met auteursrechten die wordt gebruikt in video's die mensen op YouTube plaatsen. Ook daar draagt YouTube geld over af.

Van 7 tot 18 euro per maand

YouTube Premium Lite voor 7 euro per maand: gebruikers zien dan geen advertenties meer op YouTube. Voor 12 euro per maand krijgen YouTube Premium-gebruikers extra opties. Zij kunnen dan video's van YouTube offline opslaan, in de achtergrond af te spelen en krijgen zij ook toegang tot YouTube Music Premium.

Een familie-abonnement op YouTube Premium kost 18 euro. Wie alleen toegang wil tot YouTube Music, betaalt 10 euro voor een individueel abonnement of 15 euro voor een familie-abonnement.