Musk ontslaat twee Twitter-medewerkers die kritiek hadden op beleid
Op staande voet

Musk ontslaat twee Twitter-medewerkers die kritiek hadden op beleid

15-11-2022 12:36 Laatste update: 12:41

Twitter-eigenaar Elon Musk heeft twee medewerkers van het bedrijf ontslagen nadat zij op Twitter kritiek hadden geuit op het nieuwe beleid dat de miljardair sinds zijn overname voert.

Het gaat onder meer om Eric Frohnhoefer, tot voor kort ontwikkelaar van de Android-app van Twitter. Frohnhoefer verbeterde Musk op Twitter. De miljardair probeerde volgens de ontwikkelaar op verkeerde wijze te verklaren waarom Twitter voor Android langzaam was. Iemand vroeg vervolgens aan Musk of hij iemand als Frohnhoefer wel in zijn team wil. "Hij is ontslagen", reageerde Musk in een inmiddels weer verwijderde tweet.

Ontslagen na openlijke kritiek

Kort daarna kon de Android-ontwikkelaar niet meer inloggen op zijn werk-laptop. Frohnhoefer zegt in gesprek met Forbes dat hij geen formeel contact meer met Twitter heeft gehad na zijn publiekelijke ontslag door de eigenaar. "Ze zijn allemaal een stel lafaards", zegt Frohnhoefer over zijn oud-collega's. Het voormalig technisch hoofd tijdlijnen van Twitter Ben Leib onderschrijft overigens de tweet van Frohnhoefer waarin hij stelt dat Musk het verkeerd heeft.

Ook Twitter-medewerker Sasha Solomon uitte openlijk kritiek op de tweet van Musk, en werd naar eigen zeggen vervolgens ook ontslagen. "Kus m'n reet Elon", reageert Solomon op het ontslag. Toen Twitter door Musk werd overgenomen, beloofde de miljardair de vrijheid van meningsuiting te zullen bevorderen. Dat geldt blijkbaar niet voor zijn eigen werknemers.

Grote adverteerders blijven weg

De aanhoudende spanningen bij Twitter zorgen volgens Musk voor een aanvoer van nieuwe gebruikers. Ramptoeristen of niet, advertenties van grote bedrijven zullen zij niet zien. Veel grote adverteerders zijn al vertrokken en ook het nieuwste advies raadt bedrijven af bij Twitter te adverteren. GroupM, deel van 's werelds grootste advertentiebedrijf WPP, raadt bedrijven af om op Twitter te adverteren.

Eerder gaven concurrenten IPG en Omnicom Media Group ook al zo'n advies tot reclamestop aan bedrijven die op Twitter adverteerden. Twitter heeft wel een grote nieuwe adverteerder erbij gekregen: SpaceX. Het ruimtevaartbedrijf van Musk zelf steekt 250.000 dollar in advertenties op Twitter.

Luister ook: