Asus Zenbook 14 (2022)
Laptops voor werk

Asus Zenbook 14 (2022)

01-09-2022 15:07 Laatste update: 15-11-2022 16:32

Een zeer complete laptop met fraai oled-scherm met dunne randen, Dolby Atmos-geluid, een verbeterd toetsenbord, numerieke toetsen in het trackpad en keuze uit AMD- of Intel-chip.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

De Zenbook-lijn van Asus bestaat tien jaar en daarom zijn alle nieuwe laptops in de lijn voorzien van een vernieuwd toetsenbord dat lekkerder tikt, een oled-scherm met hoog contrast en volle kleuren en Dolby Atmos-speakers voor een beter geluid.

Dat maakt deze Zenbook 14 een zeer complete laptop. Het 14 inch oledscherm heeft een hoge resolutie van 2880x1800 pixels en een 90Hz-verversingssnelheid, voor soepele beelden. De laptop heeft 16GB snel LPDDR4X-werkgeheugen en 1Tb M.2 NVMe-opslaggeheugen.

De aansluitmogelijkheden zijn ruim voor een laptop: 1x USB-A, voor oudere gadgets. 2x USB-C, 1x HDMI 2.0, een microS-kaartlezer en een koptelefoonaansluiting. De laptops van Asus zijn ook voorzien van een aantal unieke functies. Zo zit in het prettige trackpad ook een numeriek toetsenbord verwerkt. En de webcam is voorzien van motion- en eye-tracking. Bij videobellen zorgt de webcam er dan voor dat je altijd midden in beeld bent, met ogen die altijd de lens in lijken te kijken – ook al doen ze dat niet.

De Asus Zenbook is er zowel in AMD- als Intel-uitvoering. Het AMD-model heeft een Ryzen 7-chip uit de 5000-serie en AMD Radeon-graphics. De Intel-versie biedt Core i5 en i7-chips uit de 12e Alder Lake-generatie, en Intel Iris Xe-graphics. Beide uitvoeringen starten rond de 1249 euro, afhankelijk van de configuratie.

Pluspunten:Minpunten:
  • Fraai scherm
  • Prettig toetsenbord
  • Numerieke toetsen in trackpad
  • Handige webcamfuncties
  • Verschillende configuraties
  • Scherm niet erg fel
  • Matige accuduur