Dell XPS 13 Plus
Laptops voor werk

Dell XPS 13 Plus

01-09-2022 15:10 Laatste update: 15-11-2022 16:34

De 'Plus' in de titel doet anders vermoeden maar deze laptop van Dell is juist nog dunner dan zijn toch al slanke voorgangers. En bovendien is het een hele prettige laptop.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

De XPS-serie van Dell levert al jaren vrij stabiele voorhoedespelers op de markt voor dunne en lichte laptops. Betrouwbaar, maar misschien een beetje saai. Met deze Plus-versie heeft Dell zichzelf uitgedaagd om er nog een schepje bovenop te doen – door er nog nog wat laptop vanaf te schaven. 

Het resultaat is een laptop die met 1,22 kilo iets lichter is dan de reguliere XPS 13-laptop van 1,25 kg. Daarvoor heeft Dell leentjebuur gespeeld bij de vorige generatie MacBook, lijkt het wel. Weinig fysieke aansluitingen dus en bovenaan het toetsenbord zit een rij aanraaktoetsen die doet denken aan de inmiddels weer gesneuvelde Touch Bar van Apple.

De XPS 13 Plus draait op snelle Intel Core-chips van de 12e generatie en zijn voorzien van Intel Iris Xe-graphics. Zoals altijd bij Dell is de laptop ruim te continueren. Er is keuze uit 8GB, 16GB of 32GB werkgeheugen, 512GB, 1TB of 2TB snel Gen 4 NVMe-opslaggeheugen en uit verschillende schermen. Er zijn lcd-opties in full-hd en 4K op 60Hz, met en zonder aanraakfunctie en er is een oled-optie in 4K-resolutie.

De opvallendste keuze is het ontbreken van een koptelefoonaansluiting, hoewel dat met een draadloze koptelefoon geen probleem hoeft te zijn. De XPS 13 Plus heeft twee usb-c-poorten voor opladen en snelle data-overdracht. De laptop is er in zilver en donkergrijs. Het instapmodel is er vanaf 1600 euro, wie de snelste configuratie met Intel i7-1280P-chip en 32GB werkgeheugen en een 4K-oledscherm neemt betaalt een kleine 2700 euro.

Pluspunten:Minpunten:
  • Dun en licht
  • Strak ontwerp
  • Veel configuraties
  • Relatief duur
  • Kan heet worden
  • Matige accuduur