MrBeast haalt PewDiePie in en is nu de grootste YouTuber
112 miljoen abonnees

MrBeast haalt PewDiePie in en is nu de grootste YouTuber

16-11-2022 16:36 Laatste update: 17:05

PewDiePie is niet langer de YouTuber met de meeste abonnees. Na negen jaar is de Zweedse videomaker de titel populairste YouTuber kwijtgeraakt aan de Amerikaan MrBeast.

De 33-jarige PewDiePie, die in het echt Felix Kjellberg heet, werd in augustus 2013 de YouTuber met de meeste abonnees. Hij werd populair met zijn luchtige gamereactievideo's. In 2019 haalde PewDiePie de mijlpaal van 100 miljoen abonnees op zijn kanaal.

MrBeast, wiens echte naam Jimmy Donaldson is, begon in 2012 op 13-jarige leeftijd met het maken van video's. Hij heeft nu bijna 112 miljoen abonnees op zijn hoofdkanaal, terwijl PewDiePie er ruim 111 miljoen heeft.

Bizarre weggeefacties

De 24-jarige Donaldson is beroemd om zijn opmerkelijke stunts en bizarre weggeefacties. Zo gaf hij ooit een half miljoen dollar aan de laatste persoon die een cirkel verliet. Onlangs opende MrBeast in de VS een eigen hamburgerrestaurant. In 2020 verdiende hij naar schatting met zijn YouTube-kanaal al 24 miljoen dollar.

De Amerikaan heeft ook een apart kanaal voor liefdadigheidswerk en zet zich in voor goede doelen. Samen met collega-YouTuber Mark Rober organiseerde Donaldson bijvoorbeeld inzamelingsacties voor milieuzaken. Zo haalden ze twee jaar geleden miljoenen dollars op om wereldwijd 20 miljoen bomen te planten

T-Series is het grootste kanaal

Hoewel MrBeast nu de meest geabonneerde individuele YouTube-gebruiker is, heeft hij nog niet het grootste YouTube-kanaal. Dat heeft T-Series, een Indiaas muziekbedrijf, met meer dan 200 miljoen abonnees. In 2018 was PewDiePie maandenlang verwikkeld in een abonneestrijd met T-Series. Het Indiase muziekkanaal passeerde de Zweed in 2019.