#RIPTwitter is trending nadat Musk-ultimatum verkeerd uitpakt
Twitter onder Musk

#RIPTwitter is trending nadat Musk-ultimatum verkeerd uitpakt

18-11-2022 12:01 Laatste update: 12:44

#RIPTwitter is vandaag trending op het sociale medium. Gebruikers zinspeelden daarmee massaal op een mogelijk einde van het bedrijf, nadat een door eigenaar Elon Musk gesteld ultimatum voor het personeel om harder te werken verkeerd lijkt uit te pakken.

Musk ontsloeg eerder de helft van het personeel en ook de leidinggevenden van Twitter moesten vertrekken. Van het overige personeel zei hij in eerste instantie te verwachten dat ze minimaal 40 uur in de week op kantoor zijn. Ook volgde een ultimatum. Het personeel van het bedrijf moest een belofte ondertekenen om keihard te werken. Bij weigering zouden ze hun baan kwijtraken. De mail had maar één mogelijk antwoord: ja.

Op donderdag kondigde Twitter aan zijn kantoren tijdelijk te sluiten. Daardoor hebben werknemers tot maandag geen toegang tot de gebouwen. In een reactie op het ultimatum zouden honderden medewerkers hun conclusie trekken. Zij stappen zelf op, zo lijkt het.

Zachtere toon

Eerder meldde Bloomberg op basis van ingewijden dat te weinig mensen de ja-knop indrukten. Musk zou daarop een zachtere toon hebben aangeslagen. Thuiswerken zou nu wel mogen. Dan moet wel de manager "verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat je een uitstekende bijdrage levert aan het bedrijf", zou Musk in een nieuwe e-mail hebben geschreven.

Twitter-sceptici en ex-werknemers willen met de #RIPTwitter - rust in vrede Twitter - nu de aandacht vestigen op het naderende onheil. Een lot dat het bedrijf naar verwachting tegemoetgaat als de problemen niet worden aangepakt.

Luister ook: