'Musk wil nog meer mensen ontslaan bij Twitter'
Grote leegloop

'Musk wil nog meer mensen ontslaan bij Twitter'

20-11-2022 10:12 Laatste update: 12:15

Elon Musk zou komende week nog meer werknemers willen ontslaan bij Twitter, hoewel er al sprake is van een massale uitstroom van personeel.

Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. Intussen is er met de Amerikaanse nieuwszender CBS News opnieuw een groot bedrijf dat het sociale medium voorlopig de rug toekeert. Door de terugkeer van het account van Donald Trump op het platform bestaat de kans dat meer bedrijven die stap zullen zetten.

Veel medewerkers al vertrokken

De eerste weken van Musk als Twitter-eigenaar gaan gepaard met veel onrust. Zo ontsloeg hij al de helft van het personeel en raakte hij nog meer werknemers kwijt omdat zij niet hadden beloofd harder te willen werken.

Volgens Bloomberg is Musk van plan om nog meer mensen te laten vertrekken, onder meer bij de afdelingen voor samenwerkingen en reclameverkoop. Musk vroeg de leidinggevenden van die afdelingen vrijdag om in te stemmen met de nieuwe ontslagen. De twee topmanagers weigerden dat, waarna zijzelf direct hun baan kwijtraakten.

Experts hebben gewaarschuwd dat Twitter door het harde ingrijpen van Musk heel kwetsbaar is geworden voor storingen. Als zich opeens een probleem voordoet is het resterende personeel mogelijk niet in staat dat op te lossen. En als een site onbetrouwbaar wordt, kan dat ook gebruikers wegjagen.

Grote bedrijven haken af

CBS News zegt tijdelijk niets meer te plaatsen op Twitter "vanwege alle onzekerheid" rond het platform. Van onder andere autofabrikant Volkswagen, farmaceut Pfizer en snackproducent Mondelez werd afgelopen weken al bekend dat ze voorlopig geen reclame meer maken via Twitter.

Adverteerders zijn vooral bezorgd dat Musk de regels over toegestane en verboden uitingen op Twitter zodanig versoepelt dat er ongewenste berichten rond hun advertenties komen te staan.

De terugkeer van Trump op het platform lijkt die vrees volgens critici te bevestigen. De voormalige president werd eerder van Twitter verbannen nadat zijn aanhangers op 6 januari 2021 het Capitool hadden bestormd. Musk heeft Trump weer toegelaten op het platform nadat hij de kwestie in een stemming aan zijn Twittervolgers had voorgelegd.

Luister ook: