'Apple heeft interesse in overname voetbalclub Manchester United'
'Plannen voor high-tech stadion'

'Apple heeft interesse in overname voetbalclub Manchester United'

24-11-2022 14:53 Laatste update: 14:53

Apple zou interesse hebben in de overname van de Britse voetbalclub Manchester United. De club staat te koop omdat fans al jaren kritiek hebben op de huidige eigenaren, de rijke Amerikaanse familie Glazer.

Het gerucht dat Apple interesse heeft in een overname komt van de Britse krant The Daily Star. Apple zou volgens de krant 5,8 miljard pond voor de club van trainer Erik Ten Hag willen betalen, ruim 6,7 miljard euro. Het is niet bekend waar het gerucht vandaan komt, beide bedrijven hebben er ook nog niet op gereageerd.

De miljardairsfamilie Glazer die de club nu bezit, zou Manchester United willen verkopen aan de hoogste bieder. Apple zou één van de geïnteresseerden zijn. Het bedrijf geldt als meest waardevolle ter wereld, met een marktwaarde van richting de 2,5 biljoen dollar. Apple heeft volgens zijn laatste kwartaalcijfers een cashreserve van rond de 200 miljard dollar.

'Plannen voor futuristisch stadion'

Apple zou na een overname een zeer modern stadion willen bouwen voor Manchester United, volgens The Daily Star "het beste ter wereld". Apple heeft weinig ervaring op het gebied van sport. Sinds kort zendt het bedrijf in de VS wel honkbalwedstrijden uit via zijn streamingdienst Apple TV+. Eén van de grootste hits van die dienst is de serie Ted Lasso, een komedie die draait om een Amerikaanse football-coach die een slecht presterende Londense voetbalclub hogerop moet helpen.

De huidige eigenaren bezitten Manchester United sinds 2005, maar de kritiek tegen de familie groeit. Fans noemen de Glazers inhalig, zeker toen bleek dat de familie betrokken was bij de oprichting van de afgeketste oprichting van de European Super League. Voetbalfans overal ter wereld zagen die competitie als niets meer dan geldklopperij.

De Glazers wilden naar verluidt eigenlijk 8,25 miljard pond voor hun club vragen, maar dat was volgens kenners een te hoge vraagprijs. Naast Apple zou ook de Britse miljardair Jim Ratcliffe, één van de rijkste mensen van het land met een geschat vermogen van tussen de 25 en 30 miljard pond.

Luister ook de Bright Podcast: