Google Pixel 7 Pro
Smartphones 750-1000 euro

Google Pixel 7 Pro

01-11-2022 14:00 Laatste update: 01-12-2022 14:16

De Pixel 7 Pro is op cameragebied een absolute koploper. Daarnaast krijg je altijd meteen de nieuwste Android-versie, op een snel toestel met fraai scherm en eigenzinnige vormgeving.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Google maakt al jaren zelf smartphones, maar deze Pixel 7 Pro is samen met de Pixel 7 en 6a de eerste die officieel in Nederland op de markt is. Dat is zeker met het oog op garantie een prettige gedachte, want dit is ook meteen één van de duurste telefoons uit de stal van Google: 899 euro. Voor dat geld koop je wel een telefoon die concurreert met een prijsklasse hoger: telefoons van ruim boven de duizend euro.

Dat komt vooral door de uitstekende cameraprestaties van de Pixel-telefoons. Google gaf jaren geleden het startschot voor de computational photography-beweging. Kunstmatige intelligentie maakt foto's uit telefoons dan veel mooier dan je voor mogelijk hield. De Pixel 7 Pro bevat de nieuwste versie van die kunstmatige intelligentie, en ook nog eens de beste camerasensoren en lenzen tot nu toe in een Pixel-telefoon.

Dat levert foto's op die er soms on-smartphone goed uitzien. Indrukwekkende portretfoto's met overtuigende kunstmatige scherptediepte, prachtige foto's in het donker. Maar vooral de kunstmatige zoom werkt indrukwekkend. De 48-megapixel telefotocamera heeft een 5x optische zoom, maar dankzij AI kan de telefoon toch 10x inzoomen. En dan blijven de foto's verrassend scherp, kleur- en contrastrijk. Ook macrofoto's worden gemaakt met zo'n trucje, door de 12-megapixel ultragroothoeklens te gebruiken.

De 50 megapixel hoofdcamera is zo snel, dat het ons niet gelukt is om er een onscherpe foto mee te maken. En zou dat onverhoopt toch gebeuren, kan de AI van de Pixel 7 Pro die foto's toch weer scherp maken – zelfs met oudere, onscherpe foto in je bibliotheek. Bijkomend voordeel van deze Pixel tegenover praktisch elke concurrent: Google voegt nog weleens nieuwe camera-functies toe in latere updates. Concurrenten houden zulke software-verbeteringen vaak achter de hand voor toekomstige telefoons.

Het 6,7-inch 120Hz 1440p oled-scherm van de Pixel 7 Pro scrollt verder soepel en, is met een piekhelderheid van 1500 nits fel genoeg. De telefoon draait op de eigen Google Tensor G2-chip, met een speciaal onderdeel voor AI-taken. Daar merk je in Nederland vooral veel van bij de camera en nabewerking van foto's: dat gaat snel en soepel. Verdere AI-taken zijn vooralsnog niet in het Nederlands beschikbaar. Net als bij andere toestellen van deze prijs is zo'n snelle chip vooral toekomstbestendig: je loopt bij normaal gebruik nu nog niet tegen de limieten van de chip aan.

De Pixel 7 Pro heeft een rappe vingerafdrukscanner onder het scherm. De 5000mAh-accu kan met 23W worden opgeladen, zowel bedraad als draadloos. Het toestel is er in uitvoeringen met 8GB en 12GB werkgeheugen, en 128GB, 256GB of 512GB opslagruimte. Je bent verzekerd van de volgende drie grote nieuwe Android-versies, eentje minder dan bij Samsung – beetje jammer. Ook is het toestel bovengemiddeld glad, dus we raden een hoesje aan.

De Google Pixel 7 Pro is er in groen, wit en zwart. De introductieprijs van de Google Pixel 7 Pro is 899 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Geweldige camera's
  • Fraai, soepel scherm
  • Direct Android-updates
  • Maar drie nieuwe Android-versies
  • Toestel is spiegelglad