Getest: stiller typen met het Trust Trezo-toetsenbord
Bright Review

Getest: stiller typen met het Trust Trezo-toetsenbord

26-12-2022 20:32 Laatste update: 20:32

Tijdens het thuiswerken kan het getyp van een huisgenoot knap irritant zijn. Trust beweert met de Trezo-set die ergernis weg te nemen: het toetsenbord zou een stuk stiller zijn. Bright-reviewer Rutger probeerde geruisloos te werken.

De Trust Trezo-set bestaat uit een toetsenbord en muis. Het toetsenbord heeft een sjieke eenvoudige vormgeving met boven de functieknoppen nog een paar extra sneltoetsen voor je mediabediening.

De muis is erg klein en heeft behalve dat hij 'muisstil' is geen bijzondere eigenschappen. Je kunt er mee links- of rechts-klikken, scrollen en de DPI instellen. 

De set is voor 85 procent gemaakt uit gerecycled plastic. Het schijnt dat de batterij van het toetsenbord 48 maanden mee gaat en die van de muis een jaar. Dat heb ik uiteraard niet kunnen testen. Bel me over vier jaar maar weer. 

Echt stiller

De belangrijkste reden om deze set te kopen zal de belofte zijn dat hij 'bibliotheek-achtig stil' is. Nu kun je op elk stuk plastic hard genoeg rammen. Maar ik maakte een vergelijking bij rustig typen met mijn Logitech-keyboard en de Trezo en het resultaat was opmerkelijk. 52 dB was de max bij de Trezo. De Logitech-set produceerde 61 dB. Voor de muis geldt vooral dat er geen expliciete klik is, maar een meer gedempt geluid. 

Als je je ergert aan een huis- of kantoorgenoot die typt, dan kan de Trezo set een uitkomst zijn. Als het geklik van de muis ergernis veroorzaakt, dan zijn er denk ik betere opties. Want het kleine formaat van de muis is voor mij een reden om deze te laten staan. Het hele setje kost 40 euro. 

Rutger Middendorp test gadgets en auto's voor Bright.