© Guerrilla

Horizon Forbidden West krijgt in april een extra hoofdstuk

In Burning Shores staat de kust letterlijk in de fik.

Nieuwe games onthuld

Horizon Forbidden West krijgt in april een extra hoofdstuk

09-12-2022 12:03 Laatste update: 12:25

De game Horizon Forbidden West van de Nederlandse studio Guerrilla krijgt in april 2023 een nieuw hoofdstuk. Dat werd onthuld tijdens de Game Awards, waar nog een aantal nieuwe games werd gepresenteerd.

Horizon Forbidden West verscheen in februari voor de PlayStation 4 en 5. De uitbreiding Burning Shores werd tijdens de Game Awards aangekondigd. Het nieuwe hoofdstuk is vanaf 19 april 2023 alleen beschikbaar voor de PlayStation 5, volgens Guerrilla komt hun visie dan op creatief en technisch vlak het beste uit de verf.

Opnieuw besturen spelers Aloy, een vrouw in een post-apocalyptisch Amerika waar robotdieren rondlopen. In Forbidden West gingen spelers al naar de ruïnes van Las Vegas en San Francisco, in Burning Shores zakken spelers af naar het voormalige Los Angeles. In de eerste trailer van de uitbreiding is het Hollywood-bord te zien, in een brandend landschap vol lava: letterlijk brandende kusten dus. Spelers gaan in de uitbreiding de strijd aan met een enorme robot.

Death Stranding 2 en Star Wars

Tijdens de Game Awards werden nog meer games onthuld. De bizarre game Death Stranding krijgt een nieuw deel. Opnieuw spelen acteurs Norman Reedus en Lea Seydoux een grote rol, en de cast wordt uitgebreid met Elle Fanning en Shioli Kutsuna. De game verschijnt in ieder geval voor de PlayStation 5, op een nog onbekend moment.

Ook waren de eerste beelden te zien van Star Wars Jedi: Survivor. In het vervolg op Fallen Order besturen spelers weer de Jedi Cal Kestis, die nog altijd op de vlucht is voor het Keizerrijk. De game verschijnt op 17 maar 2023 voor de pc, PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Nieuwe game van Elden Ring-maker

Grote Game Awards-winnaar From Software, maker van Elden Ring, kondigde ondertussen een nieuwe game aan. Armored Core VI: Fires of Rubicon is in ontwikkeling voor PlayStation, Xbox en Steam en moet volgend jaar al klaar zijn.

De gevierde game Hades krijgt een vervolg en het populaire Among Us krijgt een nieuwe spelmodus: verstoppertje. De PS5-hit Returnal komt ook naar de pc.

Verder kondigde game-regisseur Ken Levine zijn nieuwste game aan. De bedenker van de BioShock-games heeft met zijn nieuwe studio Ghost Story Games jaren gewerkt aan een nieuwe game. Dat wordt Judas, net als BioShock een singleplayer first-person shooter die zich afspeelt in een vreemde wereld vol markante personages. Judas wordt ontwikkeld voor pc, PS5 en Xbox Series X/S, verschijndatum is nog onbekend.