Volkswagen ID.5 voorverwarmen verwarmen koplampen laadpaal
Bright Duurtest Week 3

Duurtest Volkswagen ID.5: comfort en slimme koplampen

25 december om 16:28
Laatste update: 25 december om 16:28

Bright-autotester Rutger rijdt een maand in de Volkswagen ID.5, een elektrische SUV met een aflopende daklijn. Deze week: word je een beetje gepamperd in de ID.5?

Rutger Middendorp test auto's voor Bright. Volg ook ons YouTube-kanaal.

Tegenover elke klacht aan iemand, moeten vijf complimenten staan om de ander het gevoel te geven dat er weer balans is. Op basis daarvan zou de Volkswagen ID.5 op dit moment moeten denken dat ik bijzonder teleurgesteld in hem ben. Die aanname vereist wat nuancering. 

Twee weken geleden beleefde ik een mooi avontuur in de ID.5. Een vriend had eerder die week op Twitter vermeld dat zijn bakfiets ontvreemd was en of mensen wilden melden als ze hem tegenkwamen in het wild. Ik dacht 'Statistisch gezien is de kans natuurlijk bijna 0 dat iemand die bakfiets treft'. Vervolgens reed ik op een doordeweekse dag door het Groninger landschap en zag in mijn ooghoek op een ongewone plek een bakfiets staan tegen een hek. Wat bleek: dat was zijn bakfiets. Politie erbij. Iedereen blij. Volg me op Twitter voor meer details. 

Waarom vertel ik dit verhaal? Enerzijds om herinnerd te worden als held en amateur-detective. Maar ook omdat de ID.5 zich van zijn beste kant liet zien. In autoreclames zie je altijd hoe een auto door een bijna lege stad zoeft of over een prachtig bergweggetje racet. Situaties die zich in het werkelijke gebruik zelden voordoen. In de file staan, ’s ochtends de ramen krabben, door de wasstraat gaan - ik heb het nog nooit gezien in een autocommercial en ik doe dat vaker dan over een bergweggetje rijden. 

Na de ontdekking van de ontvreemde bakfiets, moest ik eerst de eigenaar bellen. Die kwam. Die belde de politie. Die kwam. Maar tussendoor was het een heleboel wachten. Mr. Bakfiets reed een ouderwetse benzinewagen. Alleen met lopende motor blijft die warm. De ID.5 daarentegen is de ideale plek om stil in te moeten zitten. De verwarming blijft gewoon lopen en verbruikt dankzij de warmtepomp weinig energie. De stoelverwarming kan aan. Duurt het echt te lang dan kan bij onze versie ook de massage nog aan. Tijdens al dat wachten besefte ik me wat een luxe en comfort ik eigenlijk ervaren heb in de Volkswagen ID.5 de afgelopen drie weken. 

Terwijl andere mensen in de straat met kouwe klauwen hun voorruit stonden te krabben. Klikte ik in de app op 'voorverwarmen' en zag het ijs van de ruiten afglijden, terwijl ik mijn thee dronk in de keuken. De functie werkt bij sommige auto’s alleen als hij aan de laadpaal staat. Bij de VW kun je ook zonder dat je aan de stekker ligt voorverwarmen. 

Complexe koplampen

Onze ID.5 heeft de meest complexe koplampen die ik ooit in een auto heb gehad. Ze gaan uiteraard automatisch aan en uit, maar ze draaien ook mee in bochten en het grootlicht kan zelfs in segmenten aan en uit. Rijd je achter iemand dan blijft je grootlicht aan staan. Alleen niet op de plek waar je de voorligger in het achterhoofd zou schijnen. Ook een tegenligger wordt slim vermeden, zonder dat het pikkedonker wordt voor je. 

De headup-display zorgt dat ik mijn blik op de weg kan houden en geeft met behulp van augmented reality precies op de weg aan wanneer de radar cruise control gaat reageren op een voorligger. Wanneer de travel assist vindt dat je te dicht bij de berm komt en schijnt met een pijltje de straat in waar je in moet slaan. 

Sorry dus, ID.5, dat ik de afgelopen weken zo de nadruk heb gelegd op je tekortkomingen. Dit was het goedmakertje. Volgende week lees je de conclusies over de VW ID.5. 

Rutger Middendorp test elke maand een auto voor Bright. Volg ons ook op YouTube.

Luister ook: