Bright 25 van 2022

Bright 25 van 2022: elektrische mini-auto's worden hip

micro auto's microcar opel rocks-e carver canta
21 december 2022 om 15:25
Laatste update: 21 december 2022 om 18:16

Kleine stadsauto's zijn bezig met een opmars door de komst van nieuwe elektrische microcars. Duurzaam stadsvervoer om vrolijk van te worden.

De nieuwe microcars zijn ideaal voor wie met name korte ritten binnen de stad maakt. Ze zijn veel goedkoper dan normale elektrische auto's en dankzij het kleine formaat ben je minder tijd kwijt met het zoeken van een parkeerplek.  

Bij Bright hebben we dit jaar meerdere mini-stekkerauto's getest. De Opel Rocks-e en de Carver waren onze favorieten. De Rocks-e heeft een actieradius van 75 kilometer en is vrij minimalistisch uitgerust. Maar hij is ook betaalbaar: 8500 euro. En omdat de Rocks-e maar 45 km/u gaat, mag je er al vanaf 16 jaar in rijden.

Schuin hangen

De Nederlandse Carver is een slanke mini-auto met drie wielen en een bijzonder kantelsysteem: hij gaat in bochten automatisch schuin hangen. De Carver is wel een paar duizend euro duurder dan de Rocks-E.

De Carver is er ook in een uitvoering die 80 km/u kan en zelfs op de snelweg mag rijden.

Microlino

De schattigste microcar van allemaal is de Italiaanse Microlino, met een deur aan de voorkant en een ronde vorm, zoals de bubble cars uit de jaren 50. De nieuwe Microlino's zijn komende zomer leverbaar, vanaf 14.990 euro. 

In ons tv-programma Bright op Banden namen de microcars van Opel, Canta en Carver het tegen elkaar op in drie challenges in de stad. Bekijk het item:

Luister ook: