Bright 25

Bright 25: Deze Nederlandse game was de beste van 2022

© Bright

horizon forbidden west playstation 5 ps5
25 december om 19:57
Laatste update: 27 december om 08:31

Met de Bright 25 blikken we terug op het tech-jaar. Met op nummer 16: de beste game van 2022, en die werd gemaakt in Amsterdam.

In februari verscheen Horizon Forbidden West voor de PlayStation 4 en 5. Het was de grootste mediaproductie ooit gemaakt in ons land. En het bleek ook een hele leuke game met een meeslepend hoofdverhaal. 

In de game kruipen spelers in de huid van Aloy, een vrouw in een post-apocalyptisch Amerika. Duizend jaar na een grote ramp leeft de mensheid weer in stammen, steden zijn vervallen tot begroeide ruïnes en overal dwalen robotdieren.

Bright kreeg een kijkje achter de schermen bij de makers van de game, het Amsterdamse Guerrilla Games. Het spel werd wereldwijd goed ontvangen en kreeg veel nominaties voor gameprijzen. "Het vechten is uitdagender en gevarieerder, de side-quests zijn verhalender, de wereld is veel gevulder met dingen die de nieuwsgierigheid belonen en alles ziet er fenomenaal uit", schreven we in onze review.

Elden Ring en God of War Ragnarok

Horizon had dit jaar geduchte concurrenten, zoals Elden Ring, dat de Game Award voor de beste game won. En in november verscheen God of War Ragnarök, ook een ontzettend goede game.

We kunnen ons nu alweer verheugen op april, want dan verschijnt de uitbreiding voor Forbidden West, die heet Burning Shores

Bright sprak de makers van Horizon Forbidden West:

Luister ook onze podcast: