Bright 25: dit was de opvallendste smartphone van 2022
Bright 25 van 2022

Bright 25: dit was de opvallendste smartphone van 2022

27-12-2022 08:29 Laatste update: 08:39

Met de Bright 25 blikken we terug op het tech-jaar. Op nummer 15: de Nothing Phone 1. Het nieuwe techmerk Nothing bewees met zijn eerste smartphone dat het nog kan: een telefoon maken die er anders uitziet en een paar unieke functies heeft.

Nothing, dat in 2021 debuteerde met draadloze oordoppen, introduceerde afgelopen zomer zijn eerste smartphone: de Nothing Phone (1). Het was de bijzonderste smartphone van 2022. Het toestel heeft niet de snelste chip of de beste camera's, maar wel een eigen smoel dankzij een opvallend transparant ontwerp en wat unieke features.

De achterkant van het toestel toont een deel van het fraaie binnenwerk, waar witte lichtstrips in meerdere vormen doorheen lopen. Samen vormen die een 'interface': door op verschillende manieren te knipperen bij bijvoorbeeld notificaties. Een lichtbalk onderaan toont het laadniveau, een ronde strip laat zien of oordopjes op de achterkant geladen worden via omgekeerd laden. Ook kunnen de lampen gebruikt worden als belichting bij het maken van foto's of filmpjes.

Het is slim verzonnen en het geeft de telefoon natuurlijk een eigen karakter. Kom daar maar eens om nu bijna alle smartphones slechts kleine updates van hun voorgangers zijn.

De prijs (469 euro) was redelijk voor de geboden specs. De camera's presteerden prima, maar de op zich strakke Nothing-software had nog wel wat verbeteringen nodig. Toch is het knap dat nieuwkomer Nothing zich met deze eerste smartphone wist te onderscheiden. We kijken al uit naar een high-end toestel van het merk. Deze Phone (1) smaakte naar meer.