Twitter aangeklaagd om enorme huurachterstand
'Bezuinigingsmaatregel' Musk

Twitter aangeklaagd om enorme huurachterstand

02-01-2023 13:50 Laatste update: 14:23

Twitter is aangeklaagd door één van zijn huurbazen wegens het maandenlang niet betalen van de huurkosten. De schuld van Twitter is opgelopen tot ruim 136.000 dollar voor de huur van één verdieping.

Het gaat om een verdieping van het Hartford Building in San Francisco. De eigenaar van het gebouw had Twitter tot 30 december gegeven om de kosten op te hoesten, maar dat gebeurde niet. Daarom is het bedrijf nu in gebreke gesteld, meldt Bloomberg. De verzuimde huurkosten zijn opgelopen tot 136.250 dollar.

Twitter zou zwaar tekortschieten in zijn huurbetalingen sinds miljardair Elon Musk het bedrijf in oktober vorig jaar overnam. Twitter zou al 'wekenlang' de huurkosten voor zijn hoofdkwartier niet hebben betaald, meldde The New York Times onlangs.

Twitter heeft enorme schuld

De strenge bezuinigingen bij het bedrijf van 's werelds rijkste man zijn inmiddels zo erg, dat het personeel zijn eigen wc-papier zou meenemen naar kantoor. Musk noemde het bewust niet betalen van huren eerder al een 'bezuinigingsmaatregel'.

Twitter moet wel bezuinigen, want het bedrijf heeft sinds de overname door Musk een enorme schuld. Musk heeft Twitter met een aantal investeerders overgenomen voor 44 miljard dollar, volgens Musk en veel experts een veel te hoog bedrag. Om dat te betalen, is ook geld geleend met Twitter zelf als onderpand. Daardoor moet Twitter alleen al aan rente nu jaarlijks rond de 1 miljard dollar betalen, een bedrag dat in het verleden nooit door Twitter is verdiend.

Adverteerders en abonnementen

Veel grote adverteerders zouden ondertussen nog steeds wegblijven bij Twitter. Grote merken pauzeerden hun advertenties nadat Musk wekenlang voor ophef zorgde met spraakmakende tweets.

Twitter is tot nu toe grotendeels afhankelijk van reclame, iets dat Musk wil veranderen met betaalde abonnementen op Twitter. Dat Twitter Blue-abonnement is voorlopig alleen in vijf Engelstalige landen beschikbaar.

Luister ook de Bright Podcast: