Ook voor iPad en MacBook

Apple verhoogt prijzen voor nieuwe iPhone-accu vanaf maart

3 januari 2023 om 11:53
Laatste update: 3 januari 2023 om 11:53

Wie vanaf maart de accu van zijn iPhone, iPad of MacBook wil laten vervangen, is vanaf maart duurder uit. Apple verhoogt dan de prijzen voor officiële vervangende batterijen voor die apparaten.

Een vervangende batterij voor elke iPhone 13 of ouder is vanaf 1 maart 24 euro duurder dan nu. Dat meldt Apple op zijn website, ontdekte 9to5Mac. Zo het vervangen van de batterij van de iPhone 11, 12 of 13 straks 99 euro, waar dat nu nog 75 euro kost. Voor de iPhone SE stijgt de prijs van 55 naar 79 euro.

Het vervangen van de iPad-accu kost vanaf 1 maart in de meeste gevallen 40 euro meer dan nu. De prijzen stijgen voor de iPad mini, iPad Air en iPad Pro van de 5e generatie bijvoorbeeld van 109 euro naar 149 euro. Alleen vervangende batterijen voor de reguliere instap-iPads worden niet duurder.

MacBook-accu straks bijna 300 euro

Bij MacBooks stijgen de prijzen ook. Vervanging van MacBook Air-batterijen wordt dan 36 euro duurder, voor overige MacBooks en MacBook Pro's stijgt de prijs met 60 euro per vervanging. Een vervangende batterij voor de MacBook Air kost straks dan 185 euro, voor de MacBook Pro wordt dat 289 euro.

Het is niet duidelijk of de prijzen vanaf 1 maart ook stijgen voor vervangende batterijen die door de gebruiker zelf worden geïnstalleerd. In Nederland zijn zulke batterijen nog niet beschikbaar, in buurlanden als België kunnen consumenten sinds eind vorig jaar zelf reparaties uitvoeren met officiële Apple-onderdelen.

Luister ook de Bright Podcast:

<iframe allow="autoplay *; encrypted-media *; fullscreen *; clipboard-write" frameBorder="0" height="175" style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;background:transparent" sandbox="allow-forms allow-popups allow-same-origin allow-scripts allow-storage-access-by-user-activation allow-top-navigation-by-user-activation"></iframe>