Nieuwe smartphone

OnePlus onthult nieuwe smartphone al, vanaf februari in Europa

oneplus 11 smartphone
4 januari om 16:10
Laatste update: 5 januari om 19:44

Het Chinese telefoonmerk OnePlus heeft de nieuwe smartphone OnePlus 11 in China al aangekondigd. Vanaf februari verschijnt het toestel ook in de rest van de wereld.

De OnePlus 11 heeft een 6,7 inch oledscherm met 3216x1440 pixels en 120 Hz-verversing. De smartphone werkt met de nieuwe Qualcomm-chip Snapdragon 8 Gen 2 en heeft 12 of 16 GB geheugen en 256 of 512 GB opslag.

De telefoon heeft een handige schuifknop aan de zijkant waarmee gebruikers snel kunnen schakelen om notificaties op stil, trillen of met geluid te zetten. Meerdere voorgaande OnePlus-toestellen hadden ook zo'n alert slider, maar die ontbrak in de OnePlus 10T van vorig jaar.

Opvallende cameramodule

Het toestel heeft achterop een opvallende, ronde cameramodule in een verchroomd stuk van roestvrij staal. De OnePlus 11 beschikt over een 50 megapixel-hoofdcamera, een 48 mp-ultragroothoeklens en een 32 mp-telelens.

Selfies maakt de OnePlus 11 met de 16 megapixel-frontcamera. De camerasoftware is ontwikkeld samen met Hasselblad en voor het verbeteren van lichtkleuren gebruikt het toestel een multispectrale sensor.

De 5000 mAh-accu is met een los verkrijgbare snellader op te laden met 100W. Of het toestel ook draadloos is op te laden, is nog niet bekend. 

Internationale presentatie 

In China kost de goedkoopste versie van de OnePlus 11 omgerekend zo'n 550 euro. Maar de Europese prijzen vallen meestal een stuk hoger uit.

Die prijzen worden op 7 februari bekend als het bedrijf de nieuwe telefoon voor de internationale markt presenteert. In die maand zou concurrent Samsung ook zijn nieuwe Galaxy S23 onthullen.

Oordoppen met ruimtelijk geluid

OnePlus kondigde ook de nieuwe draadloze oordoppen OnePlus Buds Pro 2 aan. De oordopjes ondersteunen ruimtelijk geluid (spatial audio). De Buds Pro 2 houden met sensoren de hoofdbewegingen van de gebruiker bij, zodat het geluid nog meer kan klinken alsof het uit een bepaalde richting komt.

De ruisonderdrukking kan tot 48 decibel wegfilteren en de accuduur is tot 39 uur. De Europese prijs van de oordoppen is nog niet bekend. 

Kijk ook: nieuwe vouwtelefoons van Samsung en Motorola

Luister ook: