© LG

lg oled draadlos oled signature m zero connecet
Techbeurs CES 2023

Nieuwe tv van LG ontvangt alle video en audio volledig draadloos

4 januari om 17:44
Laatste update: 5 januari om 20:33

De nieuwste oled-tv uit de premium-reeks van LG heeft zijn aansluitingen niet op het apparaat zelf, maar op de draadloos verbonden Zero Connect-box.

De nieuwe 97 inch LG Signature OLED M heeft alleen een stroomkabel aan het scherm zitten. Alle overige apparaten worden aangesloten op de Zero Connect-box, een doos die tot een kleine 10 meter verderop geplaatst kan worden. Die doos bevat alle rekenkracht die normaal in een tv zit: de Signature OLED M zelf bestaat alleen uit een scherm en een luidspreker.

Die aanpak zorgt er volgens LG voor dat de tv rondom fraai is, zonder kabels die verstopt hoeven te worden. Ondanks een gebrek aan kabels, kan het scherm toch 4K-beelden op 120Hz-beeldsnelheid ontvangen, bijvoorbeeld om games met de nieuwste spelcomputers te spelen.

De tv voor wie geen draad kan verdragen.

Voorproefje voor het grote publiek

Hoe de draadloze verbinding precies werkt, houdt LG voor zichzelf. Er is in ieder geval een algoritme dat automatisch het de beste, minst verstorende transmissieroute voor het draadloze signaal berekent.

De draadloze doos kan de gebruikelijke standaarden doorsturen: Dolby Vision en Atmos, games met G-Sync-ondersteuning. LG heeft nog niet gemeld hoe hoog de vertraging is bij het spelen van games; gamers zweren meestal bij bedrade verbindingen vanwege vertragingen.

Prijs

De prijs voor dit toestel is nog niet bekend, maar tv's in LG's Signature-lijn zijn gewoonlijk erg duur. Zo kost de oprolbare OLED-tv net geen 100.000 euro.

Maar de gebruikte technologie wordt soms snel veel betaalbaarder. Zo onthulde LG in 2017 zijn flinterdunne wallpaper-tv, die strak tegen de muur gehangen kan worden. Inmiddels verkoopt LG zo'n tv al een aantal jaar ook voor een gangbare prijs.

Luister ook: