philips hue samsung tv app sync slimme lampen televisie
Techbeurs CES 2023

Philips Hue-app die lampen meekleurt met Samsung-tv's kost 130 euro

5 januari om 09:12
Laatste update: 20 juni om 17:44

Philips Hue-maker Signify komt met een app voor Samsung-tv's, die de beelden op de tv synchroniseert met slimme Hue-lampen. Zo kleurt je kamer mee met de film, serie of game. De tv-app is opvallend duur: 130 euro.

Signify heeft de Philips Hue Sync TV-app voor Samsung-tv's aangekondigd op de techbeurs CES 2023. De tv-app synchroniseert de slimme lampen van Philips Hue met alles wat op de Samsung-tv wordt getoond.

De 'meeslepende lichtsynchronisatie-ervaring' werkt volgens Signify behalve bij het gamen of kijken naar films ook bij het gebruik van tv-apps van streamingdiensten zoals Netflix en Disney+. De app ondersteunt alle beeldformaten zoals 8K, 4K en HDR 10+. Gebruikers kunnen met de app onder andere de 'intensiteit van de synchronisatie-ervaring' en de helderheid van de lampen aanpassen.

De Philips Hue Sync TV-app is vanaf vandaag via de Samsung-appwinkel te downloaden op de Samsung QLED-tv's van 2022 of nieuwer in de Q60-reeks of hoger. De prijs van de tv-app is opvallend hoog: 129,99 euro.

Eerder lichtstrip en sync-box 

Enkele jaren geleden verscheen er al een losse Philips Hue-accessoire, de HDMI Sync Box, om beelden van elk merk televisie te synchroniseren met de slimme Hue-lampen. Die kost 270 euro. Later kwam er ook een speciale Hue-lichtstrip die hetzelfde kon, vanaf 200 euro.  

Of en wanneer de Hue Sync TV-app ook beschikbaar komt op tv's van andere merken is nog niet bekend.

Signify kondigde vorig jaar ook al een samenwerking met Samsung aan, waarbij de SmartThings-app van de fabrikant Spotify-muziek op Samsung-telefoons kan synchroniseren met lampen.

Getest: Philips Hue-lichtstrip voor je tv

Luister ook:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;background:transparent" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>