Apple belooft update die knipperende lijnen op iPhone-scherm fixt
Groen en geel knipperen

Apple belooft update die knipperende lijnen op iPhone-scherm fixt

13-01-2023 18:58 Laatste update: 18:58

Apple heeft bevestigd dat sommige iPhone 14 Pro-schermen door een softwarefout knipperende groene of gele lijnen kunnen tonen. Een iOS-update moet het euvel binnenkort verhelpen.

De knipperende lijnen op de iPhone 14 Pro's - de duurste nieuwe iPhones - komen niet door een hardware-defect, maar worden veroorzaakt door een softwarebug. Het bedrijf werkt aan een update om de fout te verhelpen. “Apple is op de hoogte van het probleem en een er komt binnenkort een software-update die het probleem zal oplossen”, staat er volgens MacRumors in een nieuwe memo van de iPhone-maker.

Gebruikers die last hebben van het euvel zien groene en gele lijnen knipperen op het scherm als ze het toestel aanzetten of ontgrendelen. Sinds enkele weken komen er klachten over het probleem binnen via onder andere het Apple-gebruikersforum, Reddit en sociale media.

Het kan gaan om zowel horizontale als verticale lijnen. De reguliere iPhone 14's lijken er geen last van te hebben.

Update voor iOS

Apple heeft niet gezegd wanneer de update met de bugfix wordt uitgebracht. Het zou onderdeel kunnen zijn van de aanstaande update iOS 16.3, dat momenteel wordt getest en mogelijk over enkele weken verschijnt.

Luister ook de Bright Podcast: