Ampler Juna
E-bikes City

Ampler Juna

16-01-2023 16:10 Laatste update: 20-01-2023 16:21

De Ampler Juna is een fraaie, minimalistische e-bike uit Estland, waar je makkelijk op stapt en lekker rechtop op zit.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

We waren eerder al gecharmeerd van de fietsen van Ampler, en deze Juna is de meest relaxte tot nu toe. Je zit lekker recht op het minimalistisch ontworpen doorstapframe. Let wel: de Juna is er voornamelijk voor de kortere fietser. De fiets is er in het formaat XS voor fietsen van 150 tot 162 centimeter, en in S voor fietsers van 163 tot 174 centimeter. Wie langer is, kan beter een andere e-bike overwegen.

Wat verder opvalt aan het uiterlijk van de Juna, is dat het net als bij de andere fietsen van Ampler niet echt op een e-bike lijkt. Vooral de achterwielmotor is ondanks zijn kracht behoorlijk klein, en de 336Wh-accu is onzichtbaar verstopt in het slanke frame. Aan het stuur zitten verder ook geen knopjes of franjes die doen vermoeden dat dit een e-bike is.

Alleen het schermpje op het frame verraadt het een beetje. Op dat schermpje zie je hoeveel accu je nog hebt, en op welke ondersteuningsstand de fiets heeft. Je kan kiezen uit twee standen, maar die kan je in de app tot op de procent nauwkeurig aanpassen. Dat is erg prettig, want zo krijg je precies de mate van ondersteuning die je wil.

De Juna kan goed doseren hoeveel ondersteuning 'ie biedt, dankzij de krachtsensor bij de trappers. Zo weet de fiets precies hoe hard je rijdt, en wordt ondersteuning op maat gegeven. Alsof je altijd wind mee hebt, in plaats van alsof je rijdt op een elektrische bromfiets. Het bereik is 50 tot 100 kilometer op één lading: in de praktijk kom je ongeveer het midden uit.

Met 16,5 kilo is de Juna ook redelijk licht: concurrenten wegen al snel meer dan 20 kilo. Dat scheelt toch voor wie de fiets weleens de trap op moet tillen. Dat zal moeten om op te laden, want de Juna heeft helaas geen verwijderbare batterij. De fiets is er in één kleur: Moon Grey, oftewel lichtgrijs.

De Ampler Juna kost ongeacht het formaat 2790 euro.

Pluspunten:Minpunten:
  • Minimalistisch ontwerp
  • Kleine formaten
  • Lichtgewicht
  • Héle fijnmazige ondersteuning
  • Geen verwijderbare accu
  • Maar één kleur
  • Alleen kleine formaten