© Instagram

Instagram heeft nu een nieuwe functie: Notes

Instagram Notes: een kort statusbericht in de Inbox.

Soort status-bericht

Instagram heeft nu een nieuwe functie: Notes

31-01-2023 16:29 Laatste update: 16:29

Instagram krijgt er weer een nieuwe functie bij in Europa. Het gaat om Notes, waarbij gebruikers een kort bericht boven hun profielfoto schrijven.

Instagram Notes voegt een nieuwe, horizontale rij toe aan het overzicht met privé-berichten (DM's) van de gebruiker. Dat nieuwe rijtje bovenaan het DM-scherm ziet er hetzelfde uit als de Stories-rij, met ronde profielfoto's van vrienden. Boven die foto's staan korte berichtjes van maximaal 60 tekens: 'Vanavond naar voetbal' bijvoorbeeld.

Notes was in sommige landen al beschikbaar, maar de functie wordt nu ook uitgerold in Europa, meldt Instagram-hoofd Adam Mosseri. Gebruikers kunnen zelf bepalen wie hun Note ziet. Het bericht blijft 24 uur boven de profielfoto staan. Wie op het bericht drukt, schrijft een reactie in de vorm van een standaard privébericht.

Lijkt op de status-functie

De Notes-functie zou vooral bij tieners populair zijn. Het doet denken aan de status-functie van sommige andere sociale media. Zo hebben veel chatdiensten zoals WhatsApp een soortgelijk statusbericht, al gaat het daar om een bericht dat blijft staan tot de gebruiker het wijzigt. Eerder gingen er geruchten dat Instagram Notes zou willen uitbouwen tot Twitter-concurrent, maar daar is nu nog geen sprake van.

Instagram Notes wordt de komende dagen voor iedereen uitgerold. Daar is de nieuwste versie van Instagram voor nodig, maar zelfs dan kan de komst van de functie zelf nog even duren.

Luister ook de Bright Podcast: