Facebook voor het eerst door grens van 2 miljard gebruikers
Dagelijks actief

Facebook voor het eerst door grens van 2 miljard gebruikers

02-02-2023 12:12 Laatste update: 12:16

Facebook wordt deze week 19 jaar en groeit nog steeds. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg ging afgelopen kwartaal door de grens van 2 miljard dagelijks actieve gebruikers.

Dat maakte moederbedrijf Meta vannacht bekend bij de toelichting op zijn kwartaalcijfers. Die cijfers waren beter dan verwacht, omdat de advertentie-inkomsten ondanks de inflatie redelijk stabiel bleven. Het groeiende aantal Facebook-gebruikers is een opsteker voor Meta. Een jaar geleden moest het bedrijf voor het eerst minder Facebook-gebruikers melden, waardoor de aandelenprijs kelderde.

Nu zit er dus weer groei in het aantal dagelijks actieve gebruikers. Facebook komt tot dat aantal door te tellen hoeveel mensen op dagelijkse basis daadwerkelijk inloggen of online komen op de site, in de app of op de chat van Facebook.

Zusterbedrijf WhatsApp was Facebook onlangs al voor. WhatsApp behaalde in het voorgaande kwartaal al 2 miljard dagelijks actieve gebruikers. WhatsApp ging in 2020 al door de gens van 2 miljard gebruikers, maar toen werd gekeken naar het totale aantal.