© Facebook

facebook messenger community groepen facebookgroepen chat
Besloten chatgroepen

Facebook rolt Community Chat-functie in Nederland uit

6 februari om 11:49
Laatste update: 6 februari om 11:49

Facebook rolt vanaf vandaag de functie Community Chat uit in Nederland. Zowel op Facebook als in Messenger kunnen leden van Facebookgroepen dan makkelijker besloten chatten.

Community Chat werd in september vorig jaar al in de VS uitgerold, vanaf vandaag is ook Nederland aan de beurt. De functie maakt het voor leden van een Facebookgroep veel makkelijker om met elkaar te chatten, zonder dat onder berichten op de groepspagina te hoeven doen. De functie wordt vanaf vandaag uitgerold, en is mogelijk nog niet voor iedereen beschikbaar.

Beheerders van Facebookgroepen kunnen verschillende chats voor hun groep of Community aanmaken. Per Facebookgroep kunnen meerdere van die chats aangemaakt worden, bijvoorbeeld rond bepaalde onderwerpen of voor aanstaande evenementen. Dat moet overleg makkelijker en overzichtelijker maken. Naast normale tekst-chats kunnen ook speciale chats voor alleen audio of video worden aangemaakt.

Speciale functies voor beheerders

Beheerders kunnen de verschillende chatkanalen ook modereren. Zij lezen mee, en kunnen ongeoorloofde berichten voor iedereen wissen. Ook kunnen zij deelnemers die zich vaker misdragen tijdelijk of permanent schorsen. Dat kan ook deels automatisch, via de functie Admin Assist. Berichten worden dan automatisch gescand op ontoelaatbare inhoud.

Verder kunnen beheerders kanalen voor aankondigingen aanmaken. Daar kunnen alleen zij berichten van algemeen belang voor de groep plaatsen, zonder dat daar direct op gereageerd kan worden. Dat moet ervoor zorgen dat zulke aankondigen niet direct ondergesneeuwd worden door vele reacties van leden.

Luister ook de Bright Podcast: