Ook off-road?

Tesla-rivaal Rivian werkt aan eigen elektrische fiets

rivian elektrische auto elektrische fiets e-bike
6 februari 2023 om 16:35
Laatste update: 6 februari 2023 om 16:35

De Amerikaanse elektrische automaker Rivian zou werken aan een eigen elektrische fiets. Het bedrijf sluit daarmee aan bij een groeiende lijst automakers die zich ook op e-bikes richten.

Rivian maakt grote elektrische auto's: SUV's en pick-up trucks. Maar het bedrijf is nu ook begonnen aan een eigen e-bike, zou topman RJ Scaringe tegen zijn personeel hebben gezegd, meldt Bloomberg. Er zou door een 'kleine groep' gewerkt worden aan het nieuwe voertuig.

Het zou niet direct duidelijk zijn geweest of Scaringe het over een elektrische fiets of een elektrische motorfiets zou hebben gehad. Er is echter meer te zeggen voor een elektrische fiets: Rivian heeft al patenten op dat vlak en Scaringe heeft het afgelopen oktober ook al over zo'n voertuig gehad.

Elektrische fietsen blijven hot

De interesse in de markt voor elektrische fietsen is niet opvallend. Zo zijn elektrische fietsen in ons land al populairder dan gewone fietsen, een beweging die ook in andere Europese landen is ingezet. In pure aantallen komen de verkopen van elektrische fietsen zelf al dicht in de buurt van de autoverkopen.

Naast die grote aantallen, zal ook de winstmarge een rol spelen. Op elektrische fietsen wordt een stuk meer winst gemaakt dan op auto's. Rivian is dan ook niet de eerste automaker die naar fietsen kijkt. Onder meer Porsche, Jeep en Hummer hebben al eigen e-bikes uitgebracht en onder meer Polestar en BMW werken ook aan eigen elektrische fietsen. Een onverdeeld succes is dat vooralsnog niet: de toegewijde fietsenmakers – oud en nieuw – maken tot nu toe de populairste e-bikes.

Zo'n grote accu bij een budget-e-bike is óngekend: