PlayStation VR2: is dit de doorbraak voor VR?

Twee controllers en een bril: alles wat je nodig hebt.

Bright Podcast

PlayStation VR2: is dit de doorbraak voor VR?

23-02-2023 11:00 Laatste update: 19:26

De PlayStation VR2 is vanaf nu verkrijgbaar. We hebben de nieuwe virtual reality-bril al een tijdje geprobeerd. In deze podcast hoor je onze ervaringen. Zorgt deze VR-bril eindelijk voor de grote doorbraak voor virtual reality?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Virtual reality staat al jaren op het randje van een doorbraak. VR-games zijn steeds toffer om te spelen en de VR-brillen worden steeds beter. Toch moest je vooral een liefhebber zijn. De PlayStation VR2 is met zijn 600 euro nog steeds geen koopje, maar je krijgt er wel veel waar voor.

Na onze reviews in video en in tekst proberen we de bril vandaag voor het eerst in de podcast. Erwin en Tonie hebben al een tijdje geen VR-bril meer gedragen, en duiken in deze aflevering in het virtuele diepe.

Verder in het technieuws deze week: veel goedkoper dan op benzine en de Nederlandse zonneautomaker Lightyear maakt een doorstart.

Luister de Bright Podcast.

Volg de podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19. Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Boek: Chip War: The fight for the World’s Most Critital Technology. Een boek over hoe de chipindustrie is ontstaan. Hoe chips zijn uitgevonden, hoe dat groot kon worden in eerste instantie door de wapenindustrie. Alles komt voorbij, van Moore – van die wet van Moore – en Intel, Sony-medeoprichter Akio Morita, tot ons eigen ASML. En de opkomst van China op de chipmarkt, met alle geopolitieke gevolgen van dien.

Serie: Shrinking op Apple TV+, met Jason Segel en Harrison Ford. Van de producten achter Ted Lasso, maar wel met een wat andere toon natuurlijk, maar het heeft hetzelfde soort snelheid. Elk personage is geschreven zodat je ervan gaat houden, zonder dat dit ten koste gaat van onderlinge strijd en grappen. Het verhaal gaat over een psycholoog, Segel, die vanwege onverwerkte rouw het gezeik van zijn patiënten beu raakt. En zijn baas, Harrison Ford, probeert dat op zijn eigen norse manier op te lossen. Mooi gefilmd ook, met lekker veel zomers licht – net of je op vakantie bent.

Serie: Hello Tomorrow op Apple TV+. Een merkwaardige serie in een technologisch geavanceerde versie van de jaren '50, met ouderwets ogende jetpacks en robots in klassieke diners. En een verkoper die huisjes op de maan verkoopt, vertolkt door Billy Crudup die echt de show steelt. En al snel lijkt er toch meer aan de hand te zijn dan de vrolijke beelden doen vermoeden…

Serie: Clarkson's Farm. Het tweede seizoen is nu toch uit op Amazon Prime Video, ook al was er sprake van dat dat niet zou gebeuren vanwege lompe uitspraken van Clarkson. Maar in dit seizoen charmeert hij toch weer met die lompe aanpak, en krijgt hij het vanuit zijn uit de hand gelopen hobbyboerderij aan de stok met de hele gemeente.

Stand-up comedy: From Bleak to Dark op HBO Max. Een comedy-special met een donker randje van comedian Marc Maron, ook al jaren bekend van zijn podcast WTF. Hij weet grappen te maken over zijn rouwproces na de dood van zijn vriendin, die tijdens de coronapandemie onverwacht aan een acute ziekte overleed.

Eerste indruk: PlayStation VR2

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.