Slecht moment om te bellen? Samsung kan voor je terugpraten
Bellen met AI-stem

Slecht moment om te bellen? Samsung kan voor je terugpraten

23-02-2023 11:01 Laatste update: 11:03

Samsung voert met een update verbeteringen in zijn virtuele assistent Bixby door. Een nieuwe functie laat gebruikers als ze gebeld worden antwoorden typen waarna Bixby ze tegen de beller zegt. De software doet daarbij straks ook de stem van de gebruiker na.

Als Samsung-gebruikers worden gebeld krijgen ze straks de optie om naast het gesprek opnemen of weigeren een boodschap in te typen. De Samsung-assistent Bixby neemt dan op, zet hun bericht om in spraak en leest dit voor aan de persoon aan de andere kant van de lijn. Dat kan van pas komen op momenten waarop de gebruiker niet in de gelegenheid is om te praten.

De tekst-naar-spraak-functie bij telefoongesprekken werkt in het Engels en is beschikbaar op recente Samsung-telefoons, waaronder de Galaxy S23 en de vouwtelefoons Z Fold 4 en Flip 4.

Stem nabootsen met AI

Samsung heeft ook technologie ontwikkeld die de stem van de gebruiker kan nabootsen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Gebruikers moeten daarvoor eerst een aantal zinnen inspreken, waarna de AI de stem kan nadoen. Dit onderdeel werkt momenteel nog alleen in het Koreaans. Samsung wil de stemfunctie later in meer talen gaan aanbieden en aan meer apps dan alleen de belapp toevoegen. 

In Nederland werkt Bixby in het Engels. "Vooralsnog hebben wij geen informatie over de beschikbaarheid van Bixby in het Nederlands", zegt een woordvoerder van Samsung.

Meer verbeteringen

Samsung zegt meer verbeteringen voor Bixby te hebben doorgevoerd. Zo is te assistent voortaan ook te activeren met een zelf ingesteld activatiewoord. Ook moet Bixby na de nieuwe update een stuk slimmer werken. De assistent moet de intentie van de gebruiker en de context beter begrijpen en beter kunnen antwoorden op vervolgvragen.

Voortaan zijn veelgebruikte taken dankzij AI-verbeteringen ook zonder internetverbinding uit te voeren, zoals het instellen van een timer, het maken van een screenshot of het aanzetten van de zaklampfunctie. Samsung rolt de update de komende dagen uit naar gebruikers.

Review Samsung Galaxy S23

Luister ook: