© Warner Bros. Games

Toverschool-game Hogwarts Legacy al 12 miljoen keer verkocht

In Hogwarts Legacy bepaal je zelf wat voor tovenaar je bent.

In 2 weken

Toverschool-game Hogwarts Legacy al 12 miljoen keer verkocht

24-02-2023 08:42 Laatste update: 08:42

Toverschool-game Hogwarts Legacy is al 12 miljoen keer verkocht sinds het twee weken geleden verscheen, goed voor 850 miljoen dollar aan verkopen.

De populariteit van de game geeft Hogwarts Legacy de snelste verkoopstart tot nu toe voor uitgever Warner Bros. Games, meldt het bedrijf. De populariteit is te vergelijken met bijvoorbeeld Elden Ring, één van de bestverkochte games van vorig jaar. Ook die game werd in de eerste twee weken 12 miljoen keer verkocht, en is inmiddels 20 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Goed verkocht ondanks oproep boycot

De sterke verkopen zijn om twee reden opvallend. Ten eerste verscheen de game alleen nog voor PlayStation 5, Windows en Xbox Series X|S. Overige spelcomputers, waar er veel meer van zijn, krijgen later pas een versie van Hogwarts Legacy: de PlatStation 4 en Xbox One begin april, de Nintendo Switch eind juli.

Bovendien werd opgeroepen tot een boycot, vanwege omstreden uitspraken over transgender-personen door Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling: zij is niet betrokken bij de game, maar verdient als auteur wel mee aan de verkopen. Ondanks die oproep behaalde Hogwarts Legacy nog een record: die van best bekeken singleplayer-game op streamingplatform Twitch. Tijdens een piek keken gelijktijdig 1,28 miljoen mensen tegelijk hoe Hogwarts Legacy werd gespeeld.

Toveravontuur al uren gespeeld

Hogwarts Legacy is een game die draait om de toverschool uit de Harry Potter-verhalen, maar dan zo'n 100 jaar eerder. Spelers maken een eigen toverleerling aan en gaan in en om de toverschool op avontuur. Er zijn lessen in spreuken, toverdranken en bezemvliegen en spelers vechten met kwade tovenaars en allerlei fantasiewezens.

De game is overwegend goed ontvangen vanwege de gedetailleerde weergave van toverschool Hogwarts, maar krijgt ook kritiek vanwege de vele veilige, weinig vernieuwende keuzes. Tot nu toe is de game al 280 miljoen uur gespeeld, ook weer een record voor uitgever Warner Bros. Games.

Bekijk ook: de eerste VR-bril die we kunnen aanraden komt van Playstation