Motorola onthult smartphone met oprolbaar scherm
Nieuwe smartphone

Motorola onthult smartphone met oprolbaar scherm

26-02-2023 14:58 Laatste update: 27-02-2023 09:13

Motorola showt op de telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona een prototype van een smartphone met een oprolbaar scherm. Dat schermpje kan met een druk op een knopje in- en uitschuiven.

Opgerold heeft het toestel een compact 5 inch plastic oled-scherm met de 15:9-verhouding. Het scherm kan gemotoriseerd uitschuiven tot een 6,5 inch 22:9-formaat. Het scherm krult rondom de onderkant van het toestel. Het schermdeel dat aan de onderkant zit kan bijvoorbeeld ook notificaties laten zien.

Achterop de telefoon staat de naam Rizr, een merknaam die Motorola in het verleden al eens heeft gebruikt. Het scherm is met een druk op een knopje aan de zijkant in en uit te schuiven. De selfiecamera bevindt zich iets onder het scherm.

Volgens Motorola gaat het om een prototype, waarover verder geen technische details worden onthuld. Het is nog niet bekend of en wanneer het merk zo'n oprolbaar toestel op de markt brengt. Motorola zei afgelopen najaar al 'te investeren in flexibele OLED- of pOLED-schermen' en liet toen ook al meerdere prototypes zien.

Motorola is niet de eerste telefoonfabrikant met smartphone met een oprolbaar scherm. Het Chinese merk Oppo kwam in 2021 ook met een concepttelefoon met een oprolbaar display, maar dat scherm schoof horizontaal in en uit. Dat Oppo-toestel is niet op de markt gebracht.