OnePlus toont opvallende telefoon met vloeistofkoeling
Coole telefoon voor sneller gamen

OnePlus toont opvallende telefoon met vloeistofkoeling

27-02-2023 08:00 Laatste update: 09:07

OnePlus heeft een nieuwe smartphone met een ingebouwd koelingsyteem onthuld. Dat moet de game-prestaties van het toestel verbeteren. Op de achterkant zijn de leidingen met koelvloeistof te zien.

De OnePlus 11 Concept is vanochtend onthuld op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Het toestel bevat de nieuwe mobiele koeltechnologie genaamd Active CryoFlux, die de temperatuur van het toestel tijdens het gamen met 2,1 graden Celsius verlaagt. Dat draagt bij aan een hogere framerate, waardoor games er soepeler uitzien. Ook daalt de temperatuur met 1,6 graden tijdens het opladen, waardoor de oplaadtijd met 30 tot 45 seconden wordt verkort.

Voor Active CryoFlux maakte OnePlus de koelcapaciteit van game-computers na op klein formaat, zodat deze in een telefoon past. De technologie werkt met een piëzo-elektrische keramische micropomp, verbonden met leidingen tussen een bovenste en onderste membraan. "De koelvloeistof kan rond de leidingen circuleren zonder dat het gewicht en de dikte van de OnePlus 11 Concept aanzienlijk toenemen", zegt OnePlus.

Achterkant met ijsblauwe vloeistof

Op de achterkant van de OnePlus 11 Concept zijn de Active CryoFlux-leidingen te zien. "De ijsblauwe vloeistof stroomt als een aureool rond de camera", aldus OnePlus. Het lensgebied wordt omgeven door Guilloché-etsen, een decoratie-techniek die normaal in luxe uurwerken zit maar volgens OnePlus nu voor het eerst in een smartphone wordt toegepast. 

De achterkant is ook voorzien van een speciale coating, waarbij metaal en legeringen in kleine hoeveelheden op de behuizing worden afgezet met behulp van een elektrisch veld. Het gaat om een prototype-telefoon, die in de huidige vorm waarschijnlijk niet op de markt komt.

OnePlus 11 en nieuwe tablet

Op het Mobile World Congress toont het bedrijf ook zijn onlangs aangekondigde OnePlus 11, waarmee nieuwe mogelijkheden op het gebied van augmented reality (AR) en gaming met ray tracing-technologie worden gedemonstreerd. Dat gebeurt in samenwerking met Perfect World Games en chipmaker Snapdragon. De OnePlus 11 werkt hiervoor met het nieuwe Snapdragon Spaces-platform, dat verbeterde AR-toepassingen mogelijk maakt.

Daarnaast presenteert OnePlus zijn nieuwe tablet: de OnePlus Pad. De tablet werkt met een Dimensity 9000-chip met prestaties tot 3,05 GHz en heeft 12GB RAM. De OnePlus Pad kan 24 apps op de achtergrond draaien op hetzelfde moment. De 9510 mAh-accu is goed voor ruim 12 uur videokijken en 1 maand stand-by-tijd. De Nederlandse prijs van de tablet is momenteel nog niet bekend.

Luister ook: