realme gt3 240w opladen smartphone snelladen
Smartphone met snelladen

Realme brengt telefoon die extra snel oplaadt wereldwijd uit

28 februari 2023 om 16:00
Laatste update: 28 februari 2023 om 17:50

De Chinese telefoonmaker Realme brengt een nieuwe smartphone die in 9,5 minuut volledig is op te laden ook in Europa op de markt.

De Realme GT3 kan zijn 4600 mAh-batterij dankzij de nieuwe 240W-technologie in 9 minuten en 37 seconden helemaal opladen. Het duurt 80 seconden om van een volledig lege batterij naar 20 procent te gaan en na vier minuten is ie al voor 50 procent vol. Volgens Realme is de 240W-techniek het 'ultieme antwoord op batterij-angst', waarbij gebruikers vrezen dat hun telefoon leeg raakt.

Concurrentie

Concurrent Xiaomi zette vanochtend een video online met een demonstratie van een telefoon die met 300W is op te laden. Het gaat daarbij om een prototype: de 300W-telefoon komt voorlopig nog niet op de markt. Xiaomi verkoopt al wel een Redmi-smartphone met 210W-laden en Vivo heeft een 200W-toestel. Vooral de Chinese merken beconcurreren elkaar met het laadvermogen van smartphones.

'Oververhitting voorkomen'

De Realme GT3 wordt geleverd met een 12A-oplaadkabel. Het bedrijf zegt dat het toestel een verbeterd koelingssysteem heeft om te voorkomen dat het toestel tijdens het opladen oververhit raakt. Daarvoor beschikt het testel over een 'brandveilig ontwerp, dertien temperatuursensoren en 60 beveiligingslagen'. Testinstantie TÜV Rheinland heeft de telefoon gecertificeerd als veilig. 

Na 1600 keer opladen zou de batterij nog altijd 80 procent van zijn capaciteit over hebben. De telefoon kan het oplaadproces ook aanpassen aan het gebruik, zoals een modus voor opladen tijdens het slapen of in de auto. "Dat helpt ook om de batterij gezond te houden en overladen te voorkomen."

Lichteffecten rond camera

De Realme GT3 heeft een transparant venstertje naast de cameramodule aan de achterkant, waarin chips zichtbaar zijn en waarin een RGB-ledring is verwerkt. Het toestel kan zo lichteffecten tonen op basis van de status van de telefoon. Zo kan de ledring rood worden als de accu voor minder dan 20 procent is opgeladen. En kan het lampje snel knipperen bij inkomende oproepen of knipperen in meerdere kleuren om af te tellen voor het maken van een foto. De lichteffecten zijn ook zelf in te stellen, waarbij er keuze is uit 25 kleuren, 2 ritmes en 5 snelheden. 

Ruim 600 euro

De smartphone heeft een 6,7 inch amoled scherm (2772x1240 pixels) en werkt met de Snapdragon 8+ Gen 1-chip. De telefoon heeft een 50 megapixel hoofdcamera, een 8 mp-ultragroothoekcamera en een 16 mp-selfiecamera. De vingerafdrukscanner zit onder het scherm verwerkt en er is keuze uit 8, 12 of 16 GB werkgeheugen en 256, 512 GB of 1 TB opslag. Het toestel is er in wit, zwart en paars.

De Realme GT3 is rond mei of juni verkrijgbaar, vanaf 649 euro.

De presentatie van Realme:

Luister ook: