© FromSoftware

elden ring fromsoftware uitbreiding dlc games
20 miljoen keer verkocht

Populaire game Elden Ring krijgt uitbreiding: Shadow of the Erdtree

28 februari 2023 om 14:21
Laatste update: 28 februari 2023 om 14:21

Een jaar na het verschijnen van de game Elden Ring, maakt ontwikkelaar FromSoftware bekend dat het spel een uitbreiding krijgt. Het nieuwe hoofdstuk heet Shadow of the Erdtree.

FromSoftware maakt middels een tweet bekend dat Shadow of the Erdtree in ontwikkeling is. Het is nog niet bekend wanneer deze DLC-uitbreiding beschikbaar komt. Via de Japanse site van de game wordt wel duidelijk dat de uitbreiding beschikbaar komt voor alle platforms waarop Elden Ring is verschenen: PS4 en PS5, Xbox One en Series X|S en Windows.

Vorige week werd bekend dat Elden Ring inmiddels 20 miljoen keer is verkocht. Dat maakt het na Call of Duty: Modern Warfare II de bestverkochte game van vorig jaar. Tijdens de jaarlijkse Game Awards won Elden Ring al de prijs voor Game van het Jaar.

Veel vrijheid, onverbiddelijke vijanden

Elden Ring was met zijn grote populariteit de doorbraak bij het brede publiek voor FromSoftware. De ontwikkelaar wordt door liefhebbers al jaren geprezen voor zijn gelaagde games met veel impliciete verhaalvertelling, duistere sfeer en onverbiddelijke vijanden. Games als Sekiro en Dark Souls verkochten zo'n 5 miljoen keer, Dark Souls 3 uit 2016 was in verkoopaantallen met 10 miljoen de grootste FromSoftware-hit voor de komst van Elden Ring.

Elden Ring is de eerste openwereldgame van de ontwikkelaar. Spelers staan vrij om te gaan waar ze willen in de spelwereld Lands Between. In die wereld is vaak de enorme, gloeiende Erdtree te zien. Op de eerste afbeelding van de uitbreiding, kleurt die boom zwart.

Luister ook de Bright Podcast:

Luister ook: