© Mercedes

Mercedes-rijders kunnen nu betalen met hun vingerafdruk
'Sneller afrekenen bij het tanken'

Mercedes-rijders kunnen nu betalen met hun vingerafdruk

06-03-2023 18:53 Laatste update: 07-03-2023 08:21

De eerste Mercedes-rijders kunnen voortaan door hun vingerafdruk te scannen in de auto betalen voor apps en diensten. Binnenkort kunnen ze op die manier ook afrekenen voor tankbeurten.

Duitse Mercedes-rijders kunnen nu als eerste de vingerafdrukscanner in bepaalde auto's van het merk gebruiken om te betalen voor apps en diensten. Het gaat dan bijvoorbeeld om parkeer- en navigatie-apps of extra autofuncties, zoals de mogelijkheid om de airco in de wagen op afstand via de telefoon te kunnen bedienen. "Het is niet langer nodig om een pincode in te voeren of om de betaling via een smartphone te doen. In plaats daarvan verandert de auto zelf in een betaalmiddel", aldus de autofabrikant over het nieuwe betaalsysteem Mercedes Pay+. 

Modellen in de GLC-, EQS- en EQE-serie en de S- en -C-Klasse zijn als eerste voorzien van een vingerafdrukscanner, die onder het dashboardscherm zit ingebouwd. "Gebruikers kunnen zich op deze manier bijvoorbeeld abonneren op Remote Parking Assist, een dienst om de auto op afstand te parkeren met een smartphone", aldus Mercedes.

Betalen voor tanken

Later dit jaar komt deze betaalfunctie ook voor Mercedes-klanten in de rest van Europa beschikbaar, zegt Mercedes. Bovendien wordt het binnenkort ook mogelijk om op deze manier te betalen voor het tanken. Mercedes-klanten kunnen dat momenteel op sommige locaties al doen via de Mercedes Me-app op hun telefoon of via het infotainmentsysteem MBUX met een pincode.

Miljarden

Mercedes-Benz werkt voor de functie samen met creditcardbedrijf Visa. Mensen met een Visa-creditcard of -betaalkaart kunnen hun Mercedes-account koppelen. Mercedes zegt later meer betaalkaarten te gaan ondersteunen. 

Het Duitse bedrijf zegt het eerste automerk ter wereld te zijn die deze betaalvorm in auto's aanbiedt. Tot 2026 zullen er wereldwijd volgens schattingen van Juniper Research 4,7 miljard betalingen op deze manier in auto's worden gedaan. Ongeveer de helft van die betalingen zal worden gedaan om voor het tanken af te rekenen.

Dit is de toekomst van Tesla:

Luister ook: