© Meta

WhatsApp brengt nieuwe, snellere app voor Windows uit
Zelfstandig bruikbaar

WhatsApp brengt nieuwe, snellere app voor Windows uit

23-03-2023 10:51 Laatste update: 10:51

WhatsApp heeft een nieuwe versie van zijn app voor Windows uitgebracht. De app is sneller dan voorheen, en werkt ook zonder actieve koppeling met de mobiele app.

De nieuwe versie van WhatsApp voor Windows staat nu in de Microsoft Store. De app laadt sneller, meldt WhatsApp-eigenaar Meta. Bovendien werkt de app nu volledig zelfstandig. Tot nu toe was de desktop-app een soort doorgeefluik van en naar de mobiele app. Nu kan WhatsApp voor Windows ook gebruikt worden als de smartphone is uitgeschakeld, of buiten bereik is.

De nieuwe app is volgens Meta ook sneller. Daarnaast wordt versleuteld videobellen met maximaal 8 gebruikers ondersteund, en audiobellen met maximaal 32 gebruikers. WhatsApp wil het aantal deelnemers aan zulke gesprekken binnenkort verder verhogen.

WhatsApp op steeds meer apparaten

WhatsApp werkt al langer aan het verbeteren van zijn apps sinds het systeem van de dienst geschikt werd voor het gebruik van meerdere apps tegelijk. Zo wordt er gewerkt aan een Mac-app met soortgelijke verbeteringen als deze Windows-app – de Mac-app is al als open bètatest beschikbaar.

Verder werkt WhatsApp ook al jaren aan apps voor tablets. Op zowel Android-tablets als iPads is WhatsApp opvallend genoeg nog steeds niet officieel te gebruiken. Een Android-versie voor tablets lijkt inmiddels dichtbij, maar van een iPad-app van WhatsApp ontbreekt nog steeds elk spoor.