© Bright

Dit zijn de drie beste (en vetste) fatbikes van dit moment

De Phatfour FLX.

Bright Stuff

Dit zijn de drie beste (en vetste) fatbikes van dit moment

24-03-2023 15:02 Laatste update: 27-03-2023 13:20

De elektrische fiets met stoer uiterlijk en dikke banden is in korte tijd gigantisch populair geworden. Je haat ‘m of je houdt van ‘m – het enige wat je niet kan doen, is ‘m negeren. Nu er een helmplicht is voor alle brommer-rijders, dus ook voor de snorfietsers, lijkt de fatbike hét aangewezen alternatief. Wij hebben de drie beste voor je uitgezocht.

Eerlijk is eerlijk: een fatbike is niet écht bedoeld om te fietsen. Het is, over het algemeen, een e-brommer met een hele vreemde gashendel, namelijk het blijven bewegen van je trappers. Vrijwel alle elektirsche fatbikes hebben alleen een rotatiesensor en een krachtsensor. Dat zorgt de in de praktijk voor dat je niet op de trappers hoeft te gaan staan, maar heel casual met de minste moeite direct naar de 25 kilometer per uur schiet. Maar dat is niet erg, want dat is hoe het publiek van de fatbike het wil. Dit zijn de drie dikste fatbikes die je volgens ons van Bright Stuff op dit moment het beste kan kopen.

Phatfour FLX

  • Beste fietsbeleving
  • Ruime standaarduitrusting

De Nederlandse fatbike-fabrikant heeft zojuist een nieuw elektrische fiets gepresenteerd: de FLX. Deze fiets van €2990 heeft een hoop standaard features, zoals een extra lang zadel voor twee personen, een anti-diefstal plaatje bij het slot en alle features die je verwacht bij een duurdere fatbike: verende voorvork, hydraulische schijfremmen en sjieke ingebouwde voor- en achterverlichting.

Wat ontbreekt zijn versnellingen. Volgens Phatfour worden de versnellingen nauwelijks gebruikt op de vorige modellen. Om dat gemis teniet te doen, heeft de FLX een nieuwe ondersteuningstechnologie: Direct Drive. Dit is nieuwe software voor de rotatiesensor die ervoor zorgt dat je sneller ondersteuning krijgt, waardoor je sneller weg bent bij een verkeerslicht. Soms zelfs te snel: bij het lopen met de fiets aan de hand kan hij er soms vandoor gaan.

De Phatfour FLX is er in zwart, groen en geel voor 2990 euro.


 

RadRunner 2

  • Beste budget-fatbike
  • Giga-assortiment aan accessoires

Onze favoriete budget-fatbike, de RadRunner 2 Electric Utility Bike. Voor maar €1699 euro krijg je een fiets die je aankleden zoals jij wil. De standaarduitrusting is al aardig compleet, met bagagerek, standaard en spatborden, maar het grote assortiment aan accessoires maakt deze fiets een alleskunner. Er is zelfs een opslagbak met cupholder.

Deze fiets is wel het meest afwijkend uiterlijk in deze categorie: met de accessoires en het voor een fatbike hoge en vrij normale zadel is het eerder koddig dan stoer. Ook is de trapondersteuning niet doordacht en behoud je het ‘aan-uit’gevoel tijdens je rit. Geen probleem voor de doorsnee fatbike-rijder.

De RadRunner 2 is er in zwart en groen voor 1699 euro.


 

Doppio Classico Connected, €2299

  • Uiterst geschikt voor 2 personen
  • Dutch Design

Nu de fatbike veel door brommer-liefhebbers wordt gekocht, is de verwachting dat je er ook met twee personen op kunt zitten. Het Nederlandse merk Doppio heeft dit als uitgangspositie genomen voor het ontwerp van de fatbike. Je moet elkaar wel erg aardig vinden, want het zadel is niet super ruim.

De trapondersteuning is gemiddeld en het design vrij simpel, al is de fiets wel te customizen in verschillende kleuren of bedrukkingen. Wel bijzonder voor deze prijs is de connectie met een app voor ritstatistieken.

De Doppio Classico Connected is er in de kleuren aluminium, grijs, groen, blauw, wit en zwart voor 2299 euro.

Bekijk al onze Bright Stuff-koopgidsen, met onder meer smartphones, e-bikes, soundbars en slimme thermostaten.