beveiligingscamera smart home slimme camera Arlo Pro 5
Bright Review

Review beveiligingscamera Arlo Pro 5: kleur in het donker

29 april 2023 om 17:01
Laatste update: 29 april 2023 om 17:01

Arlo heeft een nieuwe Pro-beveiligingscamera uitgebracht: de vijfde editie. Bright-reviewer Rutger Middendorp installeerde de slimme bewakingscamera.

De Arlo Pro 5 is een slimme beveiligingscamera die je integreert in je smart home en die je met 2K-beeld en zoom-mogelijkheden een scherp plaatje van ongewenste indringers kan geven.

De Arlo-camera is lastig te plaatsen tussen de concurrentie, omdat je hem op veel verschillende manieren kan gebruiken. Je kunt de camera direct met wifi verbinden. Videomateriaal wordt dan in de cloud opgeslagen bij een betaalde dienst. Je kunt er ook voor kiezen om de Pro 5 te verbinden met een los te kopen hub. De Pro 5 kan dan de beelden ook lokaal opslaan op een medium aan die hub verbonden. Voordeel daarvan is dat je geen abonnement nodig hebt.

Zonder abonnement verlies je (net als bij veel concurrenten) echter de nodige functionaliteit. Slimme notificaties die je alleen waarschuwen als er een mens te zien is, en bijvoorbeeld wapperende takken negeert, werken alleen bij het Arlo Secure-abonnement. Ook de activity zones - de mogelijkheid om bepaalde delen van het camerabeeld te negeren - werken alleen met een abonnement. 

Wil je alle functionaliteiten gebruiken, dan zul je dus een Arlo Secure-abonnement moeten afsluiten: 4 euro per maand voor één camera of 11 euro per maand voor oneindig veel camera’s. Dan is de maximale opslagresolutie 2K (ideaal voor deze Pro 5) en worden je beelden 30 dagen bewaard in de cloud. 

Goed beeld in het donker

De Arlo Pro 5 geeft een schitterend beeld, ook in minder goede lichtomstandigheden. Zelfs in het donker kan de camera kleurenbeelden weergeven. De herkenning van mensen, dieren en auto’s werkt behoorlijk betrouwbaar.

Een losse camera kost 249 euro (in zwart of wit). Ter vergelijk: de Google Nest Cam is verkrijgbaar voor 199 euro en met een abonnement van 5 euro per maand voor al je camera’s. 

De vernieuwde app van Arlo is redelijk gemakkelijk in gebruik voor de dagelijkse dingen, maar het instellingenmenu is nog steeds onoverzichtelijk en het uitschakelen van een camera is omslachtig. 

De Arlo Pro 5 is een goede slimme beveiligingscamera voor thuis. Maar wie meer camera’s gebruikt zou ook de Google-camera's moeten overwegen. 

Rutger Middendorp test behalve gadgets ook auto's voor Bright.

Getest: videodeurbellen op batterijen (zonder abonnement)