Review Destiny 2 Lightfall game
Games

Eerste indruk Destiny 2 Lightfall: nieuwe verhaallijn, volle pond?

13 april om 13:01
Laatste update: 13 april om 13:22

Knallen in de ruimte met de nieuwe Destiny 2-uitbreiding? Of toch liever iets anders gaan spelen? Bright-tester Rutger speelde de game Destiny 2 Lightfall.

Wie de game Destiny heeft gemist: het is een first person shooter die zich afspeelt in de ruimte. Je moet online zijn om het te spelen en het kostte Bungie een half miljard om te ontwikkelen. Dat werd in 24 uur na release weer terugverdiend en Destiny werd financieel een hit. De game kreeg al een paar uitbreidingen en de meest recente is Lightfall. Met nieuwe functies, verhaallijnen en uitdagingen moet je weer even vooruit kunnen als ruimteschutter. 

Destiny 2 Lightfall is een first-person shooter en RPG gecombineerd in één game. Het biedt een enorme open wereld, waarin spelers missies, raids, PvP-gevechten en nog veel meer kunnen doen. Het spel biedt een stevig achtergrondverhaal en personage-ontwikkeling, waarbij je personages kan aanpassen en verbeteren met nieuwe uitrusting, wapens en vaardigheden.

Het spel is te spelen op de Xbox One, PlayStation 4, Xbox Series X/S, PlayStation 5 en Windows. Spelers kunnen cross-play inschakelen om samen te spelen met vrienden op andere platforms. Hoef je daar geen ruzie meer over te maken. 

Destiny 2 Lightfall is te vergelijken met games zoals Borderlands, Mass Effect en Halo. Net als deze spellen heeft Destiny 2 Lightfall een grote focus op wapen- en uitrustingupgrades en het creëren van unieke personages. 

Voor de echte liefhebber is Lightfall een toffe uitbreiding, omdat er in de grote open wereld nog meer mogelijkheden ontstaan, maar is het voor wie Destiny nog niet gespeeld heeft een reden om aan de game te beginnen? 

In het kort: nee. Destiny is niet groot geworden omdat de schrijvers zulke sterke verhalen weten neer te zetten. Het is de gameplay die het een aantrekkelijke game maakt. Die is onveranderd goed, maar daar heeft het nieuwe verhaal en de stad Neomuna geen uitzonderlijk belangrijke rol in. 

Destiny 2 is deels gratis om te spelen, maar de Lightfall-expansion kost 49 euro. Delen ervan kun je gratis spelen, en dat maakt de prijs van deze uitbreiding moeilijk te verteren. Schaar deze in de categorie: alleen voor echte Destiny-fans. 

Rutger Middendorp bespreekt tech en auto's voor Bright.

Luister ook: