WhatsApp

'Android-app WhatsApp krijgt ontwerp geïnspireerd door iPhone'

6 april om 06:52
Laatste update: 6 april om 06:52

De Android-versie van WhatsApp zou binnenkort een vernieuwde interface krijgen die is geïnspireerd door de iPhone-app. Navigeren gaat dan via een balk onderin het scherm.

Het herontwerp is nog niet officieel gepresenteerd, maar zit volgens WABetaInfo verstopt in een proefversie van de app. Vermoedelijk zal de optie later voor testers beschikbaar komen, waarna WhatsApp hem voor iedereen uitbrengt zodra alle potentiële bugs er uit zijn gevist.

Het ontwerp van WhatsApp verschilt op dit moment op de iPhone en Android-telefoons. iPhone-gebruikers hebben onderin een navigatiebalk met knoppen, waarmee je navigeert tussen chats, telefoongesprekken, commuity's, status-update en je instellingen. Bij de Android-app zitten deze opties verspreid over knoppen en tabbladen bovenin de app. 

iPhone en Android gelijktrekken

Een toekomstige update zou de Android-app bijtrekken zodat beide interfaces gelijk aan elkaar zijn. Het betekent dat de navigatiebalk van de iPhone ook op Android te vinden zal zijn. Wel zijn er nog wat kleine verschillen: de instellingen-knop lijkt op Android nog steeds ergens anders te staan.

Het is nog de vraag hoe snel WhatsApp het herontwerp voor iedereen zal uitbrengen. Testfuncties worden soms snel uitgerold, maar bij andere vernieuwingen kan het soms maanden duren tot iedereen er mee aan de slag mag. 

Eerder deze week werd een andere experimentele WhatsApp-functie onthuld, die het mogelijk maakt individuele chats met een vingerafdruk te beveiligen. Zo kun je voorkomen dat iemand een gevoelig gesprek leest als ze in je telefoon kunnen.