© Microsoft

Microsoft brengt experimentele deelfunctie uit voor webbrowser Edge
Workspaces

Microsoft brengt experimentele deelfunctie uit voor webbrowser Edge

06-04-2023 09:03 Laatste update: 09:08

Microsoft heeft een proefversie van zijn webbrowser Edge uitgebracht, die het mogelijk maakt om met vrienden en collega's dezelfde tabbladen te delen en bekijken.

De zogeheten Workspaces moeten het makkelijker maken om online samen aan een project te werken. Als je in een Workspace zit, wordt een nieuw geopend tabblad automatisch voor iedereen in de browser geplaatst. Het is hierdoor alsof je samen in feite één webbrowser deelt.

De functie werd een half jaar geleden al door Microsoft gepresenteerd, maar was toen alleen te gebruiken voor speciale enterprise-gebruikers. De preview maakt Workspaces voor iedereen beschikbaar.

Microsoft zegt met Workspaces een veelgehoord probleem te willen bestrijden: de chaotische manier waarop mensen nu vaak linkjes met elkaar delen. Meestal worden die verstuurd in chatapps en aangeklikt, waarna ze soms lange tijd open blijven staan waardoor er te veel vensters open staan.
 

Alleen nog voor Windows

Op het moment zijn Workspaces in Edge alleen te gebruiken op een Windows-computer. Het is niet bekend wanneer de functie op Mac, iOS en Android zal verschijnen.

Concurrent Apple introduceerde afgelopen jaar een vergelijkbare functie in zijn webbrowser Safari. Daarbinnen kun je een groep tabbladen delen, zodat je samen met vrienden of collega's naar dezelfde groep webpagina's kunt kijken.