Fans zorgen dat je Zelda: Breath of the Wild samen kunt spelen
Gaming

Fans zorgen dat je Zelda: Breath of the Wild samen kunt spelen

07-04-2023 13:42 Laatste update: 13:47

Een groep fans heeft Zelda-game Breath of the Wild van een multiplayermodus voorzien, zodat je samen met drie vrienden de gamewereld kunt verkennen.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild verscheen in 2017 voor de Nintendo Switch. Het is van huis uit een game die je alleen speelt, waarbij je als Link een grote wereld verkent. 

YouTuber PointCrow opperde afgelopen jaar dat hij 10.000 dollar zou betalen aan degene die multiplayermodus aan de game kon toevoegen. De video waarin hij deed werd bijna twee miljoen keer bekeken, waarna een groep fanatiekelingen besloten het te proberen.

Dat is uiteindelijk gelukt: een nieuwe spelmodus laat je met maximaal drie andere mensen tegelijk spelen, waarbij je samen de gehele gamewereld kunt bewandelen. In een video liet de YouTuber zien hoe de multiplayer-optie in elkaar zit.

Gamers passen vaker spellen naar hun eigen smaak aan, bijvoorbeeld door er extra levels of personages aan toe te voegen. Het bouwen van een meerspelerstand is één van de lastigste dingen om te doen, al helemaal bij games die origineel alleen voor spelcomputers verschenen. 

Grijpt Nintendo in?

Het is nog onduidelijk of Nintendo de game-aanpassing gedoogt. De multiplayer kan alleen worden toegevoegd aan een zogeheten ROM-bestand van de originele game, die erg lastig zijn om legaal te bemachtigen.

Nintendo staat er ook om bekend gretig in te grijpen als fans iets nieuws maken met hun intellectuele eigendommen. Makes van fangames gebaseerd op Mario, Zelda en andere Nintendo-games ontvingen vaak brieven waarin met juridische acties werd gedreigd.

Review: Nintendo Switch Oled