© Microsoft

Verras je collega's: Microsoft Teams heeft nu Snapchat-lenzen
Filters tijdens videobellen

Verras je collega's: Microsoft Teams heeft nu Snapchat-lenzen

11-04-2023 12:59 Laatste update: 13:02

Microsoft heeft in samenwerking met Snapchat een selectie filters aan Microsoft Teams toegevoegd. Gebruikers kunnen tijdens het videobellen allerlei visuele effecten gebruiken.

De filters laten je tijdens een videogesprek bijvoorbeeld een kip op je hoofd of een luiaard om je nek tonen met behulp van augmented reality. In totaal zijn er 26 Snapchat-filters aan Microsoft Teams toegevoegd.

Microsoft heeft camerasoftware van Snapchat in Teams geïntegreerd om de lenzen te kunnen tonen. Beide bedrijven werkten al eerder op deze manier samen bij het onderwijsplatform Flip, waarbinnen ook Snap-filters gebruikt kunnen worden.

Naast gekke dieren en kattenoren heb je ook toegang tot bijvoorbeeld een filter om je huid egaler te maken. Volgens Microsoft zijn de filters optioneel en kun je ze ook weer uitschakelen.

Zakelijke app

De filters zijn op dit moment beperkt tot de zakelijke versie van Microsoft Teams. Het betekent dat bedrijven hier gebruik van kunnen maken, maar dat de versies voor persoonlijk gebruik en voor scholen dit nog niet kunnen.

Voor gebruik van de nieuwe functie heb je de traditionele Teams-app nodig - de nieuwe versie met een aangepast ontwerp heeft momenteel nog geen Snapchat-filters. Binnen de app tik je op 'Video Effects' en dan 'More Video Effects', waar je aan de rechterzijde een optie voor Snapchat vindt.

Luister ook: