Twitter opgeslokt door nieuw bedrijf 'X'
'Twitter bestaat niet meer'

Twitter opgeslokt door nieuw bedrijf 'X'

11-04-2023 14:29 Laatste update: 15:52

Het bedrijf achter sociaal netwerk Twitter bestaat formeel niet meer, nadat het is opgeslokt door de nieuwe koepelorganisatie X Corp.

X en Twitter zijn met elkaar gefuseerd, blijkt uit documenten die volgens Bloomberg werden ingediend voor een rechtszaak bij de rechter in Californië.

Plannen voor het nieuwe bedrijf zijn nog niet bekendgemaakt, maar Twitter-baas Elon Musk tweette vandaag suggestief alleen de letter 'X' op zijn account.

In april vorig jaar startte Musk het bedrijf 'X Holdings', dat moest helpen bij zijn overname van Twitter. Het nieuwe X Corp. werd op 9 maart dit jaar geregistreerd in de Amerikaanse staat Nevada, waarna het op 15 maart fuseerde met Twitter. Musk staat geregistreerd als directeur van beide organisaties.

Daarnaast heeft Musk ook het internetdomein X.com in handen. Dit was ooit de naam van een door hem opgerichte betaaldienst, die later fuseerde met Paypal.

Eén app voor alles

Musk spreekt al sinds zijn Twitter-overname vorig jaar over zijn ambitie om het te veranderen in een app waarbinnen je nog veel meer kan doen. Die plannen zijn geïnspireerd door de Chinese chatapp WeChat, waarbinnen je bijvoorbeeld ook kunt concertkaartjes kunt kopen of bankzaken kunt regelen.

Wellicht dat het nieuwe bedrijf bedoeld is om die plannen uit te voeren. De topman zou dan zijn andere bedrijven, zoals Tesla en SpaceX, onder datzelfde moederbedrijf kunnen voegen. 

Luister ook de Bright Podcast: