Storing Vodafone opgelost: mobiel bellen weer mogelijk
Urenlange storing

Storing Vodafone opgelost: mobiel bellen weer mogelijk

14-04-2023 12:01 Laatste update: 15:43

De storing bij mobiel bellen via het netwerk van Vodafone is volgens het bedrijf inmiddels opgelost. De problemen ontstonden vanochtend vroeg. Sommige gebruikers konden wel een telefoongesprek beginnen, maar hoorden vervolgens geen geluid. Ook bij bellen naar 112 waren die problemen er.

"De storing met onze mobiele telefoniediensten is opgelost. Mobiel bellen en bellen naar 112 is voor al onze klanten weer mogelijk. We betreuren de situatie. Excuses voor het ongemak", meldt Vodafone vanmiddag.

Vodafone-klanten konden wel contact hebben met alarmnummer 112 maar daarna niets horen of niet verstaanbaar zijn voor de telefonisten van het alarmnummer. "Bel daarom 112 met je vaste lijn of download de 112NL-app", aldus Vodafone. Ook de veiligheidsregio's adviseerden die app te installeren.

Ziekenhuizen en gemeenten

Door de storing waren ook meerdere ziekenhuizen slecht of niet telefonisch bereikbaar. Het ging onder meer om het OLVG, het HagaZiekenhuis, het Dijklander Ziekenhuis, het LUMC, het UMCG, het Franciscus Gasthuis, Alrijne Ziekenhuis en het Rijnstate-ziekenhuis.

Meerdere gemeenten en provincies waren ook niet of minder goed bereikbaar door de storing bij Vodafone, waaronder Apeldoorn, Leeuwarden, Voorschoten en de provincie Drenthe.

Bellen via WhatsApp

Vodafone wees klanten erop dat ze nog wel konden bellen via apps als WhatsApp en Apple FaceTime.