Geld verdienen met Twitter: gebruikers kunnen abonnementen aanbieden
Sociale media

Geld verdienen met Twitter: gebruikers kunnen abonnementen aanbieden

14-04-2023 07:59 Laatste update: 08:38

Twitter-gebruikers kunnen hun accounts voortaan voor een vast bedrag per maand aanbieden. Abonnees kunnen dan toegang krijgen tot exclusief materiaal, zoals extra lange video's of langere tweets.

Volgens topman Elon Musk zal Twitter het komende jaar geen commissie rekenen op de abonnementen, waardoor gebruikers al het abonnementsgeld mogen opstrijken. Wel worden de onkosten van het bedrag gehaald. 

Gebruikers kunnen 3, 5 of 10 euro per maand rekenen voor een abonnement op een Twitter-account. Je moet dan wel 18 jaar of ouder zijn, minstens 10.000 volgers hebben en 25 keer hebben getweet in de afgelopen maand.

Super Follows

Twitter had al een betaalde abonnementsdienst in de vorm van 'Super Follows'. De nieuwe abonnementen zijn iets uitgebreider, zodat je bijvoorbeeld extra lange berichten kan schrijven voor betalende abonnees. Zo'n tweet kan dan 10.000 karakters lang zijn, in plaats van de reguliere 280 tekens.

Dat tekenaantal is ook beschikbaar voor gebruikers met een betaald Twitter Blue-abonnement. Dit abonnement is vanaf 20 april vereist als je een blauw vinkje op Twitter wil hebben.

Strijd tegen nieuwsbrieven

Met het hogere tekenaantal lijkt Twitter de aanval te openen op nieuwsbriefplatformen. De afgelopen week had het sociale netwerk het al aan de stok met nieuwsbriefsite Substack, dat een eigen Twitter-alternatief introduceerde. Twitter blokkeerde daarna tijdelijk links naar de concurrent.

Nederland

Het is onduidelijk of de nieuwe abonnementsopties op korte termijn in Nederland beschikbaar zullen zijn. De Super Follows waren dat namelijk nog niet.  

De abonnementen bieden Twitter een nieuwe manier om geld te verdienen. Het bedrijf worstelde daarmee sinds de overname door Musk, mede door het vertrek van grote adverteerders. Musk zei deze week dat de Twitter-cijfers weer in het zwart staan.

Luister ook: