Bright Stuff

Zo maak je een 'iMac Mini'

Zo maak je een iMac Mini
14 april om 12:35
Laatste update: 14 april om 12:35

Heb je al een goede iPad? Dan heb je geen desktopcomputer meer nodig. Hier onze beste tips om er een 'iMac Mini' van te maken.

Tablets zijn stiekem de meest veelzijdige computers. Handig voor onderweg en op reis. Fijn voor thuis op de bank. Wil je echter wat werk verzetten op een tablet, dan heb je al snel een goede case nodig die de tablet overeind zet en liefst meteen is voorzien van een toetsenbord.

Er bestaan hele fraaie zoals Apple’s Magic Keyboards voor iPads, maar die zijn nogal aan de prijs. De ergonomie laat bovendien te wensen over. Zeker als je ze vergelijkt met een desktopcomputer voorzien van een scherm op ooghoogte.
Dat is te fixen.

Heb je alleen een tablet als hoofdcomputer of zou je liefst je tablet als hoofdcomputer willen gebruiken, dan raden wij deze accessoires aan. Let wel, deze zijn vooral bestemd voor iPads. De grotere iPads welteverstaan, want kleinere iPads zoals de iPad Mini lenen zich in onze ogen niet voor desktopgebruik.

De belangrijkste tip is de juiste stand. Een die je iPad omhoog tilt, zoals de opvouwbare Magnetic iPad Stand van Lululook. De standaard, die zo van een iMac afkomstig lijkt, maakt van je iPad meteen een desktop. Hij ondersteunt zowel de landschaps- als portretoriëntatie.

De tweede generatie heeft bovendien een gat in de standaard voor cable management zoals die van je oplader. De Lululook voor een 12,9 inch iPad Pro is verkrijgbaar op Amazon voor 90 euro.

Bij een desktopopstelling hoort natuurlijk een los, draadloos toetsenbord. Voor een iPad is bij Apple een Magic Keyboard verkrijgbaar vanaf 109 euro. Voor hetzelfde bedrag kunnen keyboard-puristen ook een draadloos mechanische toetsenbord overwegen, zoals de Keychron V3. Of voor de helft van het geld het K380 toetsenbord van Logitech.

Ook een muis mag niet ontbreken. iPads werken met elke Bluetooth-computermuis, dus keuze te over. Een Magic Mouse van Apple is altijd goed, maar voor een paar tientjes extra heb je misschien wel de beste muis die er is, de MX Master 3S van Logitech. Ook de Pebble M350, het muismaatje van de K380, is een scherpgeprijsde aanrader.

Voila, je iPad is nu een 'iMac Mini'. En als je even meerekent - iPad 10e gen à 589,45 euro + Lululook-stand à 89,99 euro + Logitech K380 à 54,99 euro + Pebble à 27,99 euro - dan ben je afgerond voor 760 euro klaar. Voor een iMac ben je minstens het dubbele kwijt. En kun je na het werk niet het scherm van meenemen naar de bank.

Erwin van der Zande