Geld opnemen zonder betaalpas kan binnenkort ook bij ING

Een geldautomaat van Geldmaat.

Code via ING-app

Geld opnemen zonder betaalpas kan binnenkort ook bij ING

19-04-2023 15:17 Laatste update: 15:17

Vanaf deze zomer kunnen ING-klanten geld van hun rekening opnemen, zonder dat ze hun fysieke bankpas nodig hebben. Ze gebruiken dan een transactiecode die ze via de ING-app krijgen om geld te pinnen bij geldautomaten.

Bij elke Geldmaat-automaat kunnen ING-klanten later dit jaar door de code uit de bank-app in te voeren maximaal 100 euro per dag opnemen. Dat zegt een woordvoerder van ING tegen Nu.nl.

De nieuwe manier van geld opnemen is volgens de bank handig voor 'klanten die hun betaalpas niet bij zich hebben of verloren zijn'. De invoering van de nieuwe transactiecode vindt 'later in de zomer' plaats. Eerst moeten per 1 juli de voorwaarden van de bank worden aangepast.

Nu kunnen klanten als ze bijvoorbeeld hun pasje kwijt zijn zo'n code voor het opnemen van geld via de automaat aanvragen bij bankkantoren en servicepunten. Straks kan dat dus ook via de app.

Ook bij ABN AMRO

Bij ABN AMRO kunnen klanten al sinds het najaar van 2021 met de bank-app geld uit de muur halen. ABN gebruikt daarvoor een methode die werkt met QR-codes. De Geldmaat-automaat genereert een QR-code die met de ABN-app is te scannen. ABN-klanten kunnen zo maximaal 500 euro per dag opnemen.