© Twitter

Nederlandse Angie Smets krijgt belangrijke rol bij PlayStation

Angie Smets (links) naast gameontwerper Hideo Kojima (rechts)

Gaming

Nederlandse Angie Smets krijgt belangrijke rol bij PlayStation

24-04-2023 11:56 Laatste update: 13:18

De Nederlandse gameproducer Angie Smets krijgt een belangrijke rol bij PlayStation Studios, het bedrijf dat alle exclusieve games voor PlayStation-spelcomputers beheert.

Na twintig jaar verlaat ze de ontwikkelstudio Guerrilla Games, waar ze als regisseur en producer twintig jaar lang verantwoordelijk was voor games zoals Horizon en Killzone. Dat laat het bedrijf weten in een verklaring.

Ze gaat bij PlayStation Studios aan de slag als 'Head of Development Strategy', waarmee ze een prominente rol binnen het bedrijf krijgt. Ze is de tweede Nederlander die hoog in de boom zit bij de gamereus: oud-Guerrilla-baas Hermen Hulst is de huidige directeur van PlayStation Studios.

PlayStation Studios is de tak van Sony die de ontwikkeling van nieuwe games beheert. Onder het bedrijf vallen alle grote studio's die exclusieve PlayStation-games maken, zoals Santa Monica (God of War), Insomniac Games (Spider-Man) en Naughty Dog (The Last of Us).

Nederlandse PlayStation-bedrijven

Het Nederlandse Guerrilla Games werd in 2005 ingelijfd door PlayStation Studios. In 2021 werd ook het Nederlandse Nixxes gekocht door de gamereus, dat vooral helpt om bestaande spellen over te zetten naar andere platformen.

Met het vertrek van Smets raakt Guerrilla Games zijn hoogstgeplaatste persoon kwijt. Haar rol zal worden ingevuld door Joel Eschler en Hella Schmidt.

Backstage bij de grootste Nederlandse game ooit: