Je WhatsApp-account is nu op meerdere telefoons te gebruiken
Nieuwe functie van WhatsApp

Je WhatsApp-account is nu op meerdere telefoons te gebruiken

25-04-2023 20:17 Laatste update: 20:17

WhatsApp voert een nieuwe functie in om één account te gebruiken op meerdere smartphones. Hetzelfde account kan voortaan op maximaal vier telefoons gebruikt worden.

WhatsApp-gebruikers kunnen al langer meerdere apparaten koppelen aan hun account, maar dat kon naast één telefoon alleen aan computers en tablets, en nog niet aan andere telefoons. Nu is er ook de mogelijkheid om hetzelfde account met meerdere smartphones te gebruiken, meldt WhatsApp. "Deze update wordt momenteel wereldwijd uitgerold en is in de komende weken voor iedereen beschikbaar."

QR-code

Bij het toevoegen van een bestaand account op een andere telefoon krijgen gebruikers een QR-code te zien, die ze moeten scannen met het toestel waarmee ze momenteel al WhatsApp gebruiken. Daarna wordt het account gekoppeld aan de nieuwe telefoon.

De functie komt de komende weken op zowel iOS als Android beschikbaar en het is mogelijk om iPhones en Android-toestellen te combineren. Berichten worden gesynchroniseerd tussen de verschillende apparaten.

Ontkoppelen bij inactiviteit

"Vanaf vandaag kun je op maximaal vier telefoons inloggen op hetzelfde WhatsApp-account", zegt Meta-topman Mark Zuckerberg. Als het primaire apparaat 'langere tijd niet actief is', logt WhatsApp de gebruiker automatisch uit bij alle gekoppelde apparaten. Ook worden gekoppelde apparaten automatisch 'na 30 dagen inactiviteit' ontkoppelt.

Met de functie kunnen bedrijven bijvoorbeeld ook meerdere werknemers WhatsApp laten gebruiken met hetzelfde bedrijfsnummer. "Je medewerkers kunnen nu rechtstreeks communiceren met klanten op hun telefoon via hetzelfde WhatsApp Business-account", aldus WhatsApp.

Luister ook onze podcast: